Economice

2022, an record pentru autostrăzi: Au fost semnate contracte de 22,5 miliarde de lei

„18,5 miliarde de lei este valoarea contractelor pentru infrastructura de transport rutier semnate pe parcursul acestui an. 20 de miliarde reprezintă valoarea contractelor pentru infrastructura de transport rutier semnate în perioada 2017 – 2021”, a transmis joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu cu ocazia semnării contractelor pentru tronsonul Focșani – Bacău din A7.

Prea modest, potrivit calculelor pasionaților de infrastructură, din care reiese că anul acesta au fost semnate în total contracte în valoare de 22,5 miliarde de lei.

„Anul 2022 a fost un an de convergență la semnarea de proiecte. Unele licitații începute de mai mulți ani, altele relicitate, altele grăbite de PNRR. Dar până la urmă, anul acesta, pe rutier, s-au semnat valori contractuale mai mari decât în oricare an al istoriei noastre”, spune autorul calculelor pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură.

În baza comunicatelor oficiale transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ECONOMICA.NET a întocmit un tabel cu marile contracte de infrastructură rutieră semnate în 2022.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code