Flux Stiri

1.000 de incendii ard Canada. Patru persoane și-au pierdut viața

  • Aproximativ o mie de incendii sunt în desfășurare în Canada, dintre care peste 600 sunt considerate scăpate de sub control.
  • Peste 150.000 de persoane au fost evacuate din fata flăcărilor și din păcate au fost și victime. Patru persoane și-au pierdut viață până acum.
  • Din cauza locației sale geografice, Canada se încălzește mai repede decât restul planetei și s-a confruntat cu evenimente meteorologice extreme.

Aproximativ o mie de incendii sunt în desfășurare în Canada, dintre care peste 600 sunt considerate scăpate de sub control. În Osoyoos, un oraș de 5.000 de locuitori din sud-vestul țării, lângă granița cu Statele Unite, 700 de locuințe au trebuit să fie evacuate duminică, în timp ce un zid de flăcări se apropia de frontieră.

Peste 150.000 de persoane au fost evacuate din fata flăcărilor și din păcate au fost și victime. Patru persoane și-au pierdut viață până acum. Un pompier care răspundea la incendiul din Donnie Creek din nord-estul Columbiei Britanice a murit duminică, dupa cum a anunțat premierul provinciei, David Eby. Numai în Columbia Britanică, aproape 400 de incendii active sunt înregistrate în prezent.

Acesta este al patrulea deces al unei persoane care luptă cu focul de la începutul sezonului. Dintre ceilalți trei, doi erau pompieri și unul era pilot de elicopter. Acesta din urmă a murit în iulie în prăbușirea aeronavei sale din Alberta, în vestul țării.

Din cauza locației sale geografice, Canada se încălzește mai repede decât restul planetei și s-a confruntat cu evenimente meteorologice extreme, mai intense și mai frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice. Prima afectată este pădurea boreală care se transformă în fum, departe de zonele locuite, provocând astfel mai puține pagube materiale și umane, dar cu consecințe grele asupra mediului.
O mare parte din Canada se află într-o stare de secetă severă, cu precipitații mult sub medie timp de luni de zile și cu temperaturi ridicate.

Citește și

The post 1.000 de incendii ard Canada. Patru persoane și-au pierdut viața appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code