Flux Stiri

Zelenski: Ucraina a mai făcut un pas important spre aderarea la Uniunea Europeană

ZelenskiZelenski

  • Volodimir Zelenski a completat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană.
  • Președintele Ucrainei a mulțumit Comisiei Europene pentru sprijinul oferit.
  • Președintele UE, Charles Michel a vizitat pe nouă mai orașul Odessa.

Volodimir Zelenski a făcut bilanțul celei de-a 75-a zi de război. Ucraina a mai făcut un pas important spre aderarea la Uniunea Europeană.

Președintele a completat în mai puțin de câteva luni chestionarul de a deveni membru al UE, în urma invaziei ruse. Zelenski a vorbit despre integrare atât cu Charles Michel, cât și cu Ursula von der Leyen și speră ca
în iunie să primească răspunsul cu privre la obținerea statutului de candidat UE.

„Ei sunt conștienți că războiul nu este doar despre libertatea noastră, ci despre libertatea tuturor europenilor. Doamna Ursula a spus că a fost impresionată de rapiditatea cu care oficialii noștri guvernamentali au completat chestionarul. Și m-am bucurat să aud că viteza noastră încurajează Comisia Europeană să reacționeze rapid.”, a spus Zelenski.

Preșdintele Zelenski a mulțumit Comisiei Europene pentru activitatea de creare a unui fond fiduciar pentru reconstrucție a Ucrainei „după război…după victorie.”

Acesta a adus în discuție și eforturile necesare de a ajunge la un acord asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Asta vine după ce Președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat ieri orașul Odessa.

„Pentru prima dată după zeci de ani nu există o mișcare obișnuită a flotei comerciale, nu funcționează niciun port obișnuit în Odesa. Probabil că așa ceva nu s-a mai întâmplat în Odessa de la al Doilea Război Mondial încoace.”

The post Zelenski: Ucraina a mai făcut un pas important spre aderarea la Uniunea Europeană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code