Flux Stiri

Volodimir Zelenski, pentru BBC, despre invazia trupelor ruse: „Ne pot distruge, dar vom răspunde. Pot ucide, dar vor muri și ei”

  • Într-un interviu acordat BBC, președintele Zelenski a nominalizat Germania și Ungaria, acuzându-le că blochează eforturile de a pune embargo asupra vânzărilor de energie, din care Rusia ar putea obține până la 250 de miliarde de lire sterline.
  • Președintele a reiterat, de asemenea, apelurile pentru mai multe arme care să fie furnizate Ucrainei, spunând că nu primesc provizii suficient de repede pentru a respinge asaltul Rusiei.
  • Zelenski a declarat că atrocitățile comise de trupele rusești în Mariupol și în suburbiile din Kiev, Bucea și Borodyanka, au îngustat și mai mult posibilitatea unor discuții de pace cu rușii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat țările europene care continuă să cumpere petrol rusesc că „își câștigă banii cu sângele altora”.

Într-un interviu acordat BBC, președintele Zelenski a nominalizat Germania și Ungaria, acuzându-le că blochează eforturile de a pune embargo asupra vânzărilor de energie, din care Rusia ar putea obține până la 250 de miliarde de lire sterline (326 de miliarde de dolari) în acest an.

În rândul liderilor ucraineni a existat o frustrare tot mai mare față de Berlin, care a sprijinit unele sancțiuni împotriva Rusiei, dar care până acum a rezistat apelurilor de a susține măsuri mai dure privind vânzările de petrol, relatează BBC.

Unii dintre prietenii și partenerii noștri înțeleg că acum este un moment diferit, că nu mai este o problemă de afaceri și bani. Că este o problemă de supraviețuire”, a declarat joi Zelenski pentru BBC.

Președintele a reiterat, de asemenea, apelurile pentru mai multe arme care să fie furnizate Ucrainei, spunând că nu primesc provizii suficient de repede pentru a respinge asaltul Rusiei.

Statele Unite, Marea Britanie, unele țări europene încearcă să ajute și ajută. Dar avem nevoie de ele mai repede, mai repede și mai repede. Cuvântul cheie este acum”, a spus el.

În ultimele săptămâni, trupele rusești s-au retras din jurul capitalei ucrainene, Kiev, și din alte părți centrale și nordice ale țării.

Conform BBC, acum există temeri legate de un conflict sângeros și prelungit în estul și sudul țării, în timp ce președintele rus Vladimir Putin își reorientează campania militară în această zonă, în încercarea de a cuceri mai multe teritorii.

Orașul portuar Mariupol din sud – un obiectiv strategic pentru președintele Putin – a fost deja devastat de săptămâni de bombardamente de artilerie rusească.

Președintele Zelenski a declarat pentru BBC că, în opinia sa, zeci de mii de oameni ar fi fost uciși în oraș.

Avem, de asemenea, informații că, pe lângă aceste zeci de mii de morți, mulți au dispărut. Știm că documentele lor au fost înlocuite, au primit pașapoarte rusești și au fost duși în Rusia – unii în tabere, alții în alte orașe. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu acești oameni. Nimeni nu știe câți au fost uciși”, a spus el.

Atroitățile comise în suburbiile Kievului, Bucea și Borodyanka au diminuat și mai mult posibilitatea derulării unor negocieri între cele două state

Zelenski a declarat că atrocitățile comise de trupele rusești în Mariupol și în suburbiile din Kiev, Bucea și Borodyanka, au îngustat și mai mult posibilitatea unor discuții de pace cu rușii.

Sute de morți au fost găsiți în Bucea de când a fost recucerită de forțele ucrainene, în urmă cu puțin peste o săptămână, inclusiv civili care au fost găsiți împușcați în cap, cu mâinile legate la spate, precum și numeroase rapoarte de violență sexuală.

Bucea este în curs de închidere [a posibilităților de negocieri de pace]. Nu este vorba despre mine – este vorba despre Rusia. Ei nu vor mai avea multe șanse să vorbească cu noi”, a declarat președintele Zelenski.

El a spus că a „experimentat întregul spectru de emoții” atunci când, săptămâna trecută, a vizitat Bucea, spunând că a încheiat ziua cu „nimic altceva decât ură față de armata rusă”. Acesta l-a acuzat pe președintele Putin și restul armatei ruse „de sus până jos” că sunt „criminali de război”.

Liderul ucrainean a declarat că guvernul a lucrat în fundal pentru a conveni asupra acordurilor pentru arme și bunuri, precum și pentru a se concentra pe evitarea panicii care ar putea declanșa o fugă la bănci și destabiliza economia Ucrainei.

Asta a fost ceea ce a vrut Rusia – și nu doar Rusia – dar nu am lăsat să se întâmple acest lucru. Dar nu ne-am așteptat la invazia la scară largă atunci când s-a întâmplat”, a spus el.

Președintele Zelenski a declarat că estul reprezintă acum „cea mai dificilă situație” pentru forțele armate ale Ucrainei, „dar aici sunt concentrate cele mai puternice unități ale noastre”.

Ne pot distruge, dar vom răspunde; pot ucide, dar vor muri și ei. Nu pot să înțeleg pentru ce – nu pot să înțeleg de ce au venit„, a spus el.

The post Volodimir Zelenski, pentru BBC, despre invazia trupelor ruse: „Ne pot distruge, dar vom răspunde. Pot ucide, dar vor muri și ei” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code