Flux Stiri

Un român a inventat „masca inteligentă”. Aceasta își schimbă culoarea când nu mai filtrează bine

  • Un tânăr a inventat masca care își schimbă culoarea când nu mai filtrează bine.
  • Viorel Bohotici și-a prezentat inovația la Bacalaureat, în fața comisiei.
  • Tânărul inventator locuiește în Italia de la vârsta de 2 ani.

Ai aici, la tine acasă, oameni talentați, care inovează. Oameni care ne fac cunoscuți și recunoscuți. Printre ei, Viorel Bohotici, care își va prezenta invenția – masca chirurgicală inteligentă – la Dubai Expo, pe 18 februarie.

Acum locuiește în Italia, unde studiază inginerie electronică la Politehnica din Torino. Ideea invenției i-a venit anul trecut, pe când era încă la Liceul Galilei din Jesi.

Viorel Bohotici: „Proiectul l-am început singur la începutul anului trecut apoi am decis să îl prezint ca o teză de Bacalaureat. Profesorii mei de fizică au spus că este foarte bună ideea. Sunt mai multe posibilități cu care se prezintă. Este un dispozitiv care cuprinde toată masca și apoi își schimbă culoarea când au trecut cele 8 h de utilizare.”

Masca inteligentă își schimbă culoarea atunci când nu mai filtrează bine. În medie, după 8 ore de utilizare. Viorel și-a prezentat invenția la Bacalaureat, în fața comisiei, iar profesorii au fost cei care au susținut proiectul.

Milva Antonelli, profesor chimie: „Cu siguranță foarte aplicativ, așa că încă de la început l-am felicitat și i-am spus că a făcut o lucrare de teză de licență, nu de Bacalaureat, pentru că, în orice caz, acest dispozitiv va fi foarte apreciat de către societate dacă îl va prezenta, și așa a și fost. De fapt, a avut un succes imediat în primele zile în care a devenit cunoscută știrea și mulți oameni au fost interesați de acest proiect.”

Pentru a-și finaliza proiectul, Viorel Bohotici a petrecut patru ore în fiecare după-amiază în laborator pentru a studia și a-l pune cap la cap. Tânărul inventator locuiește în Italia de la vârsta de 2 ani.

The post Un român a inventat „masca inteligentă”. Aceasta își schimbă culoarea când nu mai filtrează bine appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Compania, HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, își reduce cu 30% producția din România. 600 de angajați vor fi restructurați

Începând din 30 martie, activitatea fabricii de panouri din lemn masiv din Siret (foto) va fi întreruptă, la fel ca şi activitatea fabricii de cherestea din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret prelucrează în prezent cherestea produsă la unitatea din Rădăuţi. La unitatea din Rădăuţi, activitatea de […]

Investițiile în online continuă, iar retailul tradiţional este pus la încercare. Q-commerce cucereşte afacerile româneşti

Mini în 2021, electrizant și electric. Cooper SE, cel mai vândut Mini la nivel mondial

Traficul la metrou a scăzut în 2021 sub nivelul primului an de pandemie, când au fost două luni de lockdown