Flux Stiri

Un hectar de teren costă mai mult în România faţă de Franţa sau Ungaria. Iată ce arată datele Eurostat

  • Un hectar de teren arabil costa în România aproximativ 10.000 de euro în 2020
  • În Olanda, cel mai scump teren arabil a ajuns aproape la 70.000 de euro
  • Terenul arabil este cel mai ieftin în Croația

Un hectar de teren arabil costa în România aproximativ 10.000 de euro în 2020, potrivit Eurostat. Terenul arabil cel mai ieftin este în Croaţia. Cel mai scump teren arabil, a fost, în schimb, în Olanda, unde a ajuns la aproape 70.000 de euro.

România are un preţ pentru terenului agricol mai mare ca multe ţări mai dezvoltate, cum ar fi Franţa, potrivit unui studiu Eurostat.

În medie, un teren agricol din România costa puţin sub 10.000 de euro în 2020. În coada listei se află Slovacia, Estonia şi Croaţia.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Olanda a înregistrat cel mai mare preţ de cumpărare pentru un hectar de teren arabil din UE, în medie 69.632 de euro.

Terenul arabil este cel mai ieftin în Croaţia, un hectar costând în medie 3.440 de euro. La nivel regional, un hectar de teren arabil a costat cel mai puţin în regiunea de sud-vest (Yugozapaden) a Bulgariei (o medie de 2.051 de euro)

Nivelul preţurilor terenurilor a fost influenţat de o serie de factori, fie că sunt naţionali (legi), regionali (clima) şi factori de productivitate (calitatea solului, panta, drenaj şi aşa mai departe), precum şi cererea şi oferta.

De asemenea, cumpărarea de teren arabil irigabil a fost mai scumpă decât terenul arabil neirigabil în aproape toate regiunile.

The post Un hectar de teren costă mai mult în România faţă de Franţa sau Ungaria. Iată ce arată datele Eurostat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code