Flux Stiri

Un bărbat de culoare a fost împușcat în America de către un polițist. Sute de activiști au ieșit în stradă

  • Un polițist a împușcat un șofer de culoare.
  • Până se încheie ancheta, polițistul este în concediu.
  • Fenomenul „Black Lives Matter” a început în vara 2020.

Dacă in România a apărut filmul „Polițist, adjectiv”, în America am putea avea „Polițist, asasin”. Americanii sunt iarăși puși pe proteste după ce încă un cetățean de culoare a fost omorât de un polițist.

Tragedia s-a întâmplat pe 4 aprilie – în statul Michigan, dar poliția a facut publice imaginile abia acum. Un polițist a oprit un tânăr de 26 de ani – pentru că plăcuțele de înmatriculare erau suspecte. Discuția nu a ținut prea mult. Șoferul a fugit și polițistul l-a împușcat. Nu se știe prea bine cum – camera de pe pieptul polițistului s-a întrerupt brusc.

„Ne pare rău”, a spus șeful poliției, care a mai anunțat că, atât timp cât ține ancheta, politistul rămâne în concediu.

Între timp, câteva sute de activiști au ieșit în stradă să protesteze. Poate fi un nou episod din seria „Black Lives Matter” – fenomen apărut acum doi ani când alt polițist a asfixiat cu genunchiul un american de culoare. Numele victimei este acum foarte cunoscut, George Floyd. Polițistul a fost condamnat la 22 de ani de închisoare.

The post Un bărbat de culoare a fost împușcat în America de către un polițist. Sute de activiști au ieșit în stradă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code