Flux Stiri

Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute, o femeie va fi bătută. De ce femeile nu-și reclamă agresorii

  • Azi e Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
  • În fiecare oră, cinci femei din România cad victime violenței în familie.
  • Pandemia de coronavirus a declanșat un număr mare de violențe domestice.

Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute, o femeie va fi bătută. Apoi, încă una, și încă una. Până la finalul orei, vom număra trei victime ale violenței domestice. Iar până diseară, peste 70.

Este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și trebuie să știi că dincolo de statistica oficială, multe răni rămân ascunse.

Femeile nu își reclamă agresorii. De ce? Pentru că, în majoritatea cazurilor, le sunt parteneri. Se tem de ei, se tem să rămână singure, se tem de gura lumii. Se tem!

Aproape 20.000 de femei au fost agresate fizic anul trecut.

În familie. 44 au murit. Acasă e locul cel mai periculos pentru femei. Iar anul acesta a devenit teren minat. Din cauza epidemiei de coronavirus, victimele au fost obligate să se izoleze… nu de agresori, ci cu ei. Anul acesta, în primele 10 luni, au fost emise aproape 11 mii de ordine de protecție provizorii.

De aceea, Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor nu ar trebui să fie doar pe 25 noiembrie, ci în fiecare zi.

The post Uită-te la ceas! În următoarele 15-20 de minute, o femeie va fi bătută. De ce femeile nu-și reclamă agresorii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code