Flux Stiri

Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Trupa Kalush Orchestra a făcut un apel pentru salvarea celor din Mariupol

Ucraina - EurovisionUcraina - Eurovision

  • Ucraina a primit din partea publicului 439 de puncte, cumulând 631 de puncte.
  • Publicul a oferit 53 de puncte României, care a cumulat în competiție 65 de puncte.
  • La finalul piesei interpretate în concursul Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra din Ucraina a făcut o pledoarie pentru orașul Mariupol.

Trupa ucraineană de rap Kalush, care a interpretat melodia Stefania, a câştigat ediţia concursului muzical Eurovision 2022, organizat la  Torino, Italia. Ucraina a primit din partea publicului 439 de puncte.

La finalul piesei interpretate în concursul Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra a făcut o pledoarie pentru orașul Mariupol și pentru salvarea celor de la uzina siderurgică Azovstal, aflată sub asediul forțelor ruse.

„Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino.

Kalush Orchestra s-a format în 2019. Inițial, din trupă făceau parte fondatorul și rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenciuk și dansatorul Vlad Kurocika. Didenciuk este, de asemenea, membru al trupei electro-folk Go_A, care a mai reprezentat Ucraina la Eurovision.

The post Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Trupa Kalush Orchestra a făcut un apel pentru salvarea celor din Mariupol appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code