Flux Stiri

Țara care permite companiilor să concedieze angajații care refuză să se vaccineze

Țara care permite companiilor să concedieze angajații care refuuză să se vaccinezeȚara care permite companiilor să concedieze angajații care refuuză să se vaccineze

  • Letonia a permis joi companiilor să concedieze lucrătorii care refuză fie să se vaccineze împotriva COVID-19
  • Aproximativ 61% dintre adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mai puţin decât media Uniunii Europene de 75%.
  • Letonia a fost prima din UE care a revenit la izolare în această toamnă, când cazurile de COVID-19 au crescut vertiginos

Parlamentul leton a permis joi companiilor să concedieze lucrătorii care refuză fie să se vaccineze împotriva COVID-19, fie să lucreze la distanţă, în timp ce ţara se luptă cu unul dintre cele mai grave valuri de COVID-19 din Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Aproximativ 61% dintre adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mai puţin decât media Uniunii Europene de 75%.

Ţara a fost prima din UE care a revenit la izolare în această toamnă, când cazurile de COVID-19 au crescut vertiginos, şi a cerut ajutor medical altor state membre ale UE, în timp ce facilităţi improvizate pentru COVID-19 sunt instalate pe holurile şi în garajele spitalelor.

Noua lege permite întreprinderilor să îi suspende fără plată pe cei nevaccinaţi dacă aceştia refuză fie să se vaccineze, fie, dacă este posibil, să fie transferaţi la muncă la distanţă. Firmele pot apoi să îi concedieze pe angajaţi dacă nu se vaccinează în trei luni de la suspendare.

„Există un motiv suficient pentru a crede că o astfel de persoană nu este potrivită pentru acest post”, a scris guvernul leton într-un memoriu trimis parlamentului.

Noile reguli vor intra în vigoare la 15 noiembrie, când Letonia va ieşi din izolare, şi există excepţii pentru cei care au motive medicale pentru a nu se vaccina, cum ar fi cei trecuţi prin boală.

Anterior, mandatul de vaccinare se aplica doar lucrătorilor din domeniul sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale, a relatat televiziunea publică letonă.

The post Țara care permite companiilor să concedieze angajații care refuză să se vaccineze appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code