Flux Stiri

Sute de tablouri false, atribuite unor pictori celebri, au fost vândute în România

Pictura „Vas cu garoafe“ a fost vedeta licitației de vară de la Artmark. Suma pentru care a fost vândutăPictura „Vas cu garoafe“ a fost vedeta licitației de vară de la Artmark. Suma pentru care a fost vândută

  • Polițiștii și procurorii fac zece percheziții în București și în județele Iași și Botoșani, după ce sute de tablouri false ar fi fost vândute cu ajutorul unui expert acreditat de Ministerul Culturii.
  • Lucrările erau însoțițe de certificate de expertiză întocmite de către expertul care menționa, în mod fals, că picturile sunt originale.
  • Peste 200 de persoane care credeau că au cumpărat tablouri semnnate de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu sau Ștefan Luchian au fost astfel înșelate.

Procurorii și polițiștii fac astăzi zece percheziții în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Botoşani, inclusiv la o instituţie de cultură, într-un dosar în care reprezentantul unei galerii de artă din Capitală este suspectat că a vândut tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi.

În total, peste 200 de persoane au fost păcălite să cumpere tablouri care erau atribuite, în mod nereal, unor pictori români renumiți, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ștefan Luchian sau Theodor Pallady.

„Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, bunurile culturale erau însoțite de certificate de expertiză întocmite de către un expert acreditat de către Ministerul Culturii, în care se menționa în mod nereal că picturile, purtând în fals semnătura unor pictori celebri, ar fi aparținut acestora„, scrie în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit procurorilor, activitatea infracțională s-a desfășurat între martie 2020 și decembrie 2021, iar în cauză se fac cercetări pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

The post Sute de tablouri false, atribuite unor pictori celebri, au fost vândute în România appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code