Flux Stiri

Surse: Avioanele rusești cu armament nuclear au intrat în spaţiul aerian al Suediei

  • Câteva avioane rusești, care ar fi intrat în spațiul aerian al Suediei, ar fi fost încărcate cu arme nucleare.
  • Forţele aeriene suedeze ar fi avut o pregătire sporită şi ar fi putut vedea din timp că piloţii se îndreptau spre cerul de deasupra Gotland.
  • Forţele armate ale ţării au refuzat să comenteze în mod oficial dacă cele două avioane de atac erau echipate cu arme nucleare.

Câteva surse au declarat că mai multe avioane rusești cu armament nuclear au intrat în spațiul aerian al Suediei. Sursele au dezvăluit că avioanele de atac erau echipate cu arme nucleare, lucru pe care piloţii ruşi nu aveau nicio problemă să-l arate”.

A fost un act deliberat de intimidare, anunţă televiziunea suedeză TV4 News. Reţeaua a declarat că patru avioane ruseşti, două avioane de atac Sukhoi 24 escortate de două avioane de luptă Sukhoi 27 au decolat de la baza aeriană Kaliningrad înainte de incursiunea din 2 martie.

Din cauza conflictului din Ucraina, forţele aeriene suedeze ar fi avut o pregătire sporită şi ar fi putut vedea din timp că piloţii se îndreptau spre cerul de deasupra Gotland, o insulă suedeză din Marea Baltică, potrivit Mediafax.

Forțele armate ale țării au refuzat să ofere declarații despre avioanele rusești

Forţele armate ale ţării au refuzat să comenteze în mod oficial dacă cele două avioane de atac erau echipate cu arme nucleare, dar au declarat pentru reţeaua de televiziune că încălcarea spaţiului aerian trebuie să fi fost deliberată.

O evaluăm ca pe o acţiune conştientă. Ceea ce este foarte grav, mai ales că este o ţară în război. Am analizat incidentul şi este clar că nu pot exclude o navigaţie incorectă, dar totul indică faptul că au încălcat în mod deliberat graniţele Suediei”, a declarat şeful Forţelor Aeriene, Carl-Johan Edstrom.

Încălcarea teritoriului suedez a durat aproximativ un minut, scrie în raport. Suedia, care este neutră şi nu este membră NATO, a desfăşurat două avioane de luptă JAS 39 Gripen care ar fi luat imagini ale aeronavelor ruseşti, confirmând că acestea erau echipate cu arme nucleare.

The post Surse: Avioanele rusești cu armament nuclear au intrat în spaţiul aerian al Suediei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code