Flux Stiri

Suedia vrea să încheie un acord militar de cooperare cu Norvegia și Danemarca

  • Acordul are scopul îmbunătățirii situației de securitate din zona Mării Baltice.
  • Suedia nu este membră NATO.
  • Suedia îşi reconstruiește armata.

Suedezii vor încheia cu Norvegia și Danemarca un acord de colaborare în domeniul militar în vederea îmbunătățirii situației de securitate în zona Mării Baltice, relatează televiziunea suedeză TV4, citată de Reuters.

Suedia, care nu este membră NATO dar are strânse relații cu Alianța Nord-Atlantică, îşi reconstruiește armata, după decenii în care a neglijat acest aspect, pe fondul tensiunilor cu Rusia din ce în ce mai mari în zona Mării Baltice.

„În cazul unei situații de criză, vom fi în mod considerabil mult mai bine pregătiți dacă va exista o planificare coordonată în această regiune. La nivel practic, vom fi capabili să reacționăm mult mai rapid”, a declarat Carl Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării.

„Ştim că Rusia este dispusă să utilizeze forța militară pentru a-şi îndeplini obiectivele politice. Noi intensificăm cooperarea cu alte țări din regiune tocmai pentru a avea mai multe capacități de contracarare a crizelor şi a acțiunilor de perturbare”, a argumentat Carl Peter Hultqvist.

The post Suedia vrea să încheie un acord militar de cooperare cu Norvegia și Danemarca appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code