Flux Stiri

SUA vrea să ofere 1 miliard de dolari către Israel. Speră ca banii să fie investiți în sistemul de apărare Iron Dome

  • Camera Reprezentanților din SUA a votat în majoritate covârșitoare alocarea a 1 miliard de dolari către Israel.
  • Decizia a fost luată la doar două zile după ce această finanțare a fost retrasă.
  • Democrați liberali s-au opus politicii SUA-Israel din cauza conflictului cu Palestina.

Joi, Camera Reprezentanților din SUA a votat în majoritate covârșitoare o lege care prevede alocarea a 1 miliard de dolari pentru ca Israelul să-și reaprovizioneze sistemul său defensiv antirachetă „Iron Dome”, anunță Reuters.

Decizia a fost luată la doar două zile după ce această finanțare a fost retrasă din cadrul unui proiect de lege privind cheltuielile generale.

Pe măsură ce a continuat procesul decizional de votare, Camera Reprezentanților a sprijinit cu 360 pentru și doar 8 împotrivă.

De ce a fost respins primul proiect?

Marți, deputații democrați au retras acel, 1 miliard de dolari pentru finanțarea militară a Israelului din legislația de finanțare a guvernului american, în urma obiecțiilor liberalilor din Camera Reprezentanților, însă liderii partidului au promis că vor aduce din nou în discuție acest subiect în cursul acestei săptămâni, așa că o nouă măsură a fost adoptată joi, 23 septembrie.

Anumiți democrați din Camera Reprezentanților au obiectat împotriva prevederii unui proiect de lege provizoriu privind cheltuielile, prin care se asigură o finanțare adițională astfel încât Israelul să-și refacă dispozitivul antirachetă „Iron Dome”. Firma americană Raytheon Technologies Corp (RTX.N) fabrică dintre numeroase componente ale Iron Dome.

În acest an, unii democrați liberali s-au opus politicii SUA-Israel, invocând numărul mare de victime palestiniene după ce Israelul a contraatacat în urma lansării de rachete de către Hamas în luna mai. Potrivit Israelului, cele mai multe dintre cele 4.350 de rachete lansate din Gaza în timpul conflictului au fost doborâte de către interceptorii Iron Dome.

The post SUA vrea să ofere 1 miliard de dolari către Israel. Speră ca banii să fie investiți în sistemul de apărare Iron Dome appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code