Flux Stiri

„Strawberry Moon” va lumina cerul în această săptămână

  • Luna plină din iunie se va coace pe cer anul acesta, pe 14 iunie, în jurul orei 5 dimineața.
  • Luna plină va părea mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, întrucât orbitează cel mai aproape de apogeu.
  • Luna plină a lunii iunie, de obicei ultima lună plină a primăverii sau prima a verii, a fost numită în mod tradițional Luna căpșunilor.

Luna plină din iunie sau cum îi mai spun americanii, ,,Strawberry Moon” se va coace pe cer anul acesta, pe data de 14 iunie, în jurul orei 5 dimineața.

Dulce sau nu, pentru SUA, luna plină va părea mai mare și mai strălucitoare decât de obicei, întrucât orbitează cel mai aproape de apogeu.

De ce se numește ,,Strawberry Moon”

Numele de Lună plină provine din mai multe locuri, inclusiv surse native americane, coloniale americane și europene. Din punct de vedere istoric, numele pentru lunile pline sau noi au fost folosite pentru a urmări anotimpurile. Astăzi, ne gândim la numele lunii ca „porecle” pentru Lună.

Luna plină a lunii iunie, de obicei ultima lună plină a primăverii sau prima a verii, a fost numită în mod tradițional Luna căpșunilor.

Lună apare de obicei roșiatică atunci când este aproape de orizont, deoarece razele de lumină trebuie să treacă prin cele mai dense straturi ale atmosferei.

The post „Strawberry Moon” va lumina cerul în această săptămână appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code