Flux Stiri

Sorin Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în şcoli pe 21 noiembrie

Sorin Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în şcoli pe 21 noiembrieSorin Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în şcoli pe 21 noiembrie

  • Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în şcoli în perioada 21 – 25 noiembrie, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.
  • Frecvenţa testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi şi întreg personalul din instituţiile de învăţământ.

Ministrul a precizat la Digi24 că va fi necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut de personal medical. Au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenţei fizice aparţine Consiliilor de Administraţie ale şcolilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puţin 60% a personalului. În cazul unităţilor cu o rată de vaccinare sub 60%, cursurile nu vor putea fi reluate cu prezenţă fizică.

Cîmpeanu a spus că 54% din şcoli au o rată de vccinare de cel puţin 60%, dar că există unităţi de învăţământ cu rate de vaccinare de 12%, de 27%, sau un liceu sanitar cu o rată de vaccinare de 37%. Pe de altă parte, există licee bucureştene cu rate de 80% şi peste, a adugat ministrul.

The post Sorin Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în şcoli pe 21 noiembrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code