Flux Stiri

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face apel la unitate între membrii NATO

JENS STOLTENBERGJENS STOLTENBERG

  • Secretarul general al NATO subliniază existenţa unei diferenţe de valori dintre membrii organizaţiei, Rusia şi China.
  • Jens Stoltenberg avertizează că Alianţa este pregătită pentru dialog sau acţiune de luptă, în funcţie de următoarea mişcare pe care Rusia o planifică.
  • China şi Rusia pun la încercare răbdarea NATO prin provocări constante la adresa securităţii statelor vecine.

Secretarul general al NATO subliniază existenţa unei diferenţe de valori dintre membrii organizaţiei, Rusia şi China. Jens Stoltenberg avertizează că Alianţa este pregătită pentru dialog sau acţiune de luptă, în funcţie de următoarea mişcare pe care Rusia o planifică. China şi Rusia pun la încercare răbdarea NATO prin provocări constante la adresa securităţii statelor vecine.

„Ceea ce vedem în prezent este că Rusia şi China se apropie tot mai mult. Fac exerciţii împreună, funcţionează împreună, stau împreună din ce în ce mai mult în O.N.U. Aceste aspecte nu au cum să treacă neobservate. Sunt două regimuri autoritare care nu împărtăşesc valorile noastre. China şi Rusia reprimă opoziţia democratică din ţările lor. Noi toţi cei care credem în statul de drept, democraţie şi libertatea presei, trebuie să fim uniţi”, a declarat Stoltenberg. 

Importanţa unei alianţe NATO nu este vitală doar pentru securitatea europeană, ci este şi o sursă fundamentală de stabilitate globală.

NATO reprezintă 50% din puterea economică şi puterea a lumii, o forţă absolut necesară pentru a combate naţiunile beligerante care atentează la securitatea membrilor. Totuşi, importanţa Chinei în contextul geopoltic actual nu poate fi ignorată, subliniază Stoltenberg.

„China va avea în curând o economie mai mare decât Statele Unite. Au deja cel mai mare buget de apărare. Sunt lideri în multe tehnologii şi în curând vor avea cea mai mare flotă navală din lume, a declarat secretarul general al NATO. 

The post Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face apel la unitate între membrii NATO appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code