Flux Stiri

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, demisionează ca urmare a unor acuzaţii de corupţie

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că renunţă la funcţie, într-o decizie prin intermediul căreia intenţionează să dezamorseze o criză guvernamentală, declanşată de un anunţ conform căruia şeful guvernului reprezintă subiectul unei investigaţii de corupţie, scrie The Guardian.

Kurz, 35 de ani, l-a propus pe ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, pentru poziţia de cancelar. Totodată, Kurz plănuieşte să devină liderul grupului parlamentar al Partidului Popular Austriac.

Cancelarul este anchetat sub suspiciunea de dare de mită şi abuz de încredere, în contextul în care au fost efectuate mai multe percheziţii la sediile partidului conservator şi colaboratorilor săi.

Investigaţia ia în vizor fondurile ministerului de Finanţe, care ar fi fost utilizate în perioada 2016-2018 pentru a manipula sondajele de opinie în favoarea partidului lui Kurz. De asemenea, ministerul Finanţelor ar fi cumpărat reclamă într-un grup media, Österreich, în schimbul publicării unor materiale şi sondaje care l-ar fi pus pe Kurz într-o lumină favorabilă.

Actualul guvern de coaliţie a luat naştere în ianuarie 2020.  Deşi nu ocupa funcţia de cancelar în perioada 2016-2018, Kurz făcea parte din guvern.

Acuzaţiile sunt false şi voi putea rezolva situaţia”, a declarat cancelarul demisionar. „Momentan avem nevoie de stabilitate. Şi, pentru a soluţiona problema, vreau să previn haosul şi să ofer stabilitate”, a adăugat Kurz.

The post Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, demisionează ca urmare a unor acuzaţii de corupţie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code