Flux Stiri

Se fac investiții în digitalizarea educației. Iulius Timar: „Cred că viitorul învățământului este pe un acces cu amprentă facială”

  • Investițiile în A.I. din România au atins nivelul record de 230 de milioane de dolari în 2023.
  • Iulius Timar: „Investițiile în inteligența artificială vor schimba paradigma educației”.
  • Iulius Timar: „Pilonii de dezvoltare ai unei națiuni sunt educația și sănătatea.”

Investițiile României în inteligența artificială ating cifre record, însă cum se prezintă situația atunci când vine vorba de digitalizarea educației? Deși reforma pe care statul român o anunță de ceva vreme este cu greu observată, există mai multe inițiative individuale sau colective ale unor reprezentanți din mediul academic. Iulius Timar, directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, a propus un sistem de recunoaștere facială a elevilor cu ajutorul A.I., pentru a asigura integritatea acestora.

Care sunt problemele din implementarea acestui sistem

„Pilonii de dezvoltare ai unei națiuni sunt educația și sănătatea. Dacă nu investim în ele, România va merge în jos. Pentru dezvoltarea în școli ai nevoie de disciplină și siguranță. Acest sistem A.I. a fost propus pentru siguranța elevilor. Pentru a-l implementa este nevoie de acordul tuturor părinților. Nu o să avem acordul total, drept urmare, vom face intrarea pe bază de cartelă. Cred că viitorul învățământului este pe un acces cu amprentă facială”, a declarat Iulius Timar, directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea, pentru Aleph News.

Citește și

The post Se fac investiții în digitalizarea educației. Iulius Timar: „Cred că viitorul învățământului este pe un acces cu amprentă facială” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code