Flux Stiri

Scholz vrea să schițeze un „Plan Marshall pentru Ucraina” la summitul G7

Olaf Scholz este cancelar al GermanieiOlaf Scholz este cancelar al Germaniei

  • Cancelarul german a declarat că dorește să discute cu liderii G7, la viitorul summit din Germania, despre schițele unui „plan Marshall pentru Ucraina”.
  • Scholz speră să obțină un front unit în ceea ce privește sprijinul pe termen lung pentru Ucraina.
  • Amintindu-și de vizita sa de săptămâna trecută la Irpin, o suburbie a Kievului care a cunoscut lupte intense, el a spus că „unele lucruri de acolo îmi amintesc nu doar mie de imaginile orașelor germane după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că dorește să discute cu liderii Grupului celor șapte țări, la viitorul summit din Germania, despre schițele unui „plan Marshall pentru Ucraina”.

Scholz speră să obțină un front unit în ceea ce privește sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, atunci când va găzdui summitul anual al G7 în Bavaria, săptămâna viitoare.

Grupul celor mai mari puteri economice ale lumii este format din SUA, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada și Japonia.

Cancelarul a declarat în fața parlamentului german că „reconstrucția Ucrainei va fi o sarcină pentru generații”.

Amintindu-și de vizita sa de săptămâna trecută la Irpin, o suburbie a Kievului care a cunoscut lupte intense, el a spus că „unele lucruri de acolo îmi amintesc nu doar mie de imaginile orașelor germane după cel de-al Doilea Război Mondial”.

La fel ca Europa de atunci, „Ucraina are nevoie astăzi de un plan Marshall pentru reconstrucția sa”, a spus Scholz, referindu-se la planul sponsorizat de SUA care a ajutat la relansarea economiilor europene după cel de-al Doilea Război Mondial.

The post Scholz vrea să schițeze un „Plan Marshall pentru Ucraina” la summitul G7 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code