Flux Stiri

Rusia a mai pierdut un general. Andrei Simonov – general-maior – a fost ucis într-un atac încheiat cu moartea a 100 de soldați ruși

  • Rusia a mai pierdut un general în invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unor oficiali ucraineni de rang înalt, a anunțat The Kyiv Post.
  • Generalul-maior Andrei Simonov a fost ucis în apropiere de orașul Izium din regiunea Harkov, care este ocupată în prezent de forțele rusești.
  • Moartea sa ar face din el al zecelea general rus care moare în Ucraina, potrivit unei numărători realizate de The Kyiv Post.

Rusia a mai pierdut un general în invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unor oficiali ucraineni de rang înalt, a anunțat The Kyiv Post, potrivit Business Insider. Generalul-maior Andrei Simonov a fost ucis în apropiere de orașul Izium din regiunea Harkov, care este ocupată în prezent de forțele rusești, au declarat autoritățile ucrainene.

Consilierul militar al președintelui Zelenski, Oleksi Arestovici, a declarat că surse bine plasate din armată au confirmat moartea generalului-maior Simonov, într-un interviu pe YouTube, potrivit Mail Online.

„Generalul s-a aflat printre cei 100 de soldați ruși uciși în atac”, a declarat consilierul militar al președintelui Zelenski, Oleksi Arestovici, potrivit The Kyiv Post.

Armata ucraineană a atacat sâmbătă un post de comandă de teren al Armatei a doua ruse și a lovit peste 30 de vehicule blindate rusești, inclusiv tancuri, conform The Kyiv Post.

Imagini postate pe rețelele de socializare par să arate cum postul de comandă este bombardat cu rachete, a precizat The Kyiv Post.

Afirmațiile autorităților ucrainene nu au fost verificate în mod independent.

Rusia nu a confirmat deocamdată decesul generalului-maior Simonov.

Andrei Simonov era un comandant superior al războiului electronic, a declarat consilierul guvernamental ucrainean Anton Gherșcenko pe contul său de Telegram.

Moartea sa ar face din el al zecelea general rus care moare în Ucraina, potrivit unei numărători realizate de The Kyiv Post.

Rusia a suferit pierderi grele de când a început invazia în Ucraina, la 24 februarie, pierzând mulți dintre generalii și comandanții săi de top. NATO estimează că Rusia a pierdut până la 15.000 de soldați în timpul războiului, în timp ce Ucraina susține că a ucis aproape 20.000 de oameni.

Totodată, Rusia a stabilit un bilanț oficial al morților în Ucraina la 1.351. Acesta a fost actualizat ultima dată la 25 martie.

The post Rusia a mai pierdut un general. Andrei Simonov – general-maior – a fost ucis într-un atac încheiat cu moartea a 100 de soldați ruși appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code