Flux Stiri

Record de cazuri de coronavirus în Statele Unite ale Americii

  • Media pe ultimele șapte zile a fost de 250.141 de cazuri confirmate.
  • Numărul cazurilor a crescut cu 60% față de săptămâna trecută.
  • 86 de nave de croazieră au raportat cazuri de COVID-19.

Numărul mediu zilnic de cazuri confirmate de coronavirus în Statele Unite ale Americii a atins un nivel record de 258.312 în ultimele șapte zile, conform unei centralizări Reuters de miercuri, în timp ce oficialii americani evaluează impactul variantei Omicron, care este mai transmisibilă.

Recordul anterior pentru media pe șapte zile a fost de 250.141 de cazuri confirmate, înregistrat pe 8 ianuarie anul acesta. Recordurile zilnice au fost depășite în această săptămână în cel puțin șapte națiuni europene.

Creșterea apare în contextul în care americanii călătoresc în perioada sărbătorilor. Sute de zboruri au fost anulate în fiecare zi în întreaga țară de la Crăciun deoarece personalul companiilor aeriene a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat că monitorizează 86 de nave de croazieră care au raportat cazuri de COVID-19. Astfel, a fost raportat un record de cazuri în Statele Unite ale Americii.

În timp ce unele date din alte țări au arătat mai puține cazuri de îmbolnăvire cu Omicron, era prea devreme pentru a evalua impactul în Statele Unite, în special având în vedere ratele de vaccinare inegale, a declarat miercuri directorul CDC, Rochelle Walensky.

Totuși, ea a remarcat într-o convorbire cu reporterii că, în timp ce media zilnică de șapte zile a cazurilor pozitive a crescut cu 60% față de săptămâna precedentă, rata de spitalizare pentru aceeași perioadă a crescut cu doar 14%, la aproximativ 9.000 pe zi. Decesele au scăzut cu aproximativ 7%, la 1.100 pe zi, a spus ea.

Mai mult de 76.000 de persoane sunt spitalizate cu COVID-19 la nivel național, în creștere cu 19% în ultimele zece zile. Creșterea vine în contextul în care americanii călătoresc în perioada sărbătorilor. Sute de zboruri au fost anulate în fiecare zi în întreaga țară de la Crăciun, deoarece personalul companiilor aeriene a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat că monitorizează 86 de nave de croazieră care au raportat cazuri de COVID-19.

The post Record de cazuri de coronavirus în Statele Unite ale Americii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net. Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, […]

TEST Dacia Jogger – O mașină pentru familiști cumpătați

Premieră. Românii își vor putea asigura casele și mașinile la stat. În primăvară, cel mai probabil, CEC Bank intră inclusiv pe RCA. Ministerul Finanțelor caută soluții

Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro