Flux Stiri

Radu Țincu, doctor în ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Două lucruri vor determina al cincilea val

Dr. Radu Țincu, la Aleph News.Dr. Radu Țincu, la Aleph News.

  • Radu Țincu: „Astăzi, vaccinurile se pot obține mult mai ușor pentru că tehnologia în sine o cunoaștem de atâta timp”.
  • Radu Țincu: „Populația bogată a lumii a crezut că, dacă se va vaccina în totalitate va scăpa de pandemie, fără să-și dea seama că, din țările sărace, mutațiile vor veni peste noi”.
  • Radu Țincu: „Una din greșeli, care a fost identificată de OMS, a fost faptul că peste 80% din vaccinuri au fost folosite în doar 20 de țări”.
  • Radu Țincu: „În momentul în care ai 200 de cazuri pe zi nu o să găsești un tânăr care va muri de covid-19. Dacă ai 16.000 de cazuri pe zi, este prezent riscul ca și persoanele tinere să dezvolte o formă severă”.

Invitat în emisiunea InSecuritate, dr. Radu Țincu, medic primar terapie intensivă-toxicologie susține că, în România, principalul obstacol în calea gestionării acestei pandemii a fost lipsa educației sanitare.

Invitatul lui Bogdan Nicolae mărturisește că, în opinia sa, ar trebui regândită strategia de distribuție a vaccinurilor, astfel încât să nu mai permitem apariția de noi focare în țările cu rata de vaccinare mică.

Despre posibilitatea apariției celui de-al cincilea val pandemic, dr. Radu Țincu devoalează că dezvoltarea unei mutații, pe fondul numărului ridicat de cazuri și al numărul mic de vaccinați, ar putea genera un nou val de îmbolnăviri.

Radu Țincu: „Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete”

„S-a discutat iarăși foarte mult de către cei care contestă vaccinarea și care doresc o imunizare colectivă. Da, dar dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Ne amintim, 1918 a însemnat 50 de milioane de oameni care au murit de gripă spaniolă. Nu cred că în 2021 trebuie să repetăm aceeași istorie, din cel puțin două perspective.

În primul rând, că avem suficientă știință și tehnologie să obținem vaccinuri și să obținem tratamente mult mai eficient ca acum 100 de ani. Deci, până la urmă, în momentul în care cineva susține că ar trebui să ne îmbolnăvim cu toții ca să obținem imunitate, îmi pare rău, dar este o gândire retrogradă care ne duce înapoi în 1918. Va trebui să găsim alte alternative decât să ne îmbolnăvim și să murim pe capete.”

Radu Țincu: „Mutația indiană, într-o țară care nu se vaccina și care promova un anumit medicament la colț de stradă”

„Fie apariția unei mutații care va genera un nou val de îmbolnăviri. Și dacă ne uităm, din nou apropo de vaccinare, unde au apărut mutațiile? În țările nevaccinate! Mutația indiană a apărut într-o țară care nu se vaccina și care promova un anumit medicament la colț de stradă. (…) Poate veni și din România pentru că, la o asemenea rată de transmitere chiar și la nivel local pot să apară mutații.

Una din greșeli, care a fost identificată de OMS, a fost faptul că peste 80% din vaccinuri au fost folosite în doar 20 de țări, ceea ce a arătat un acces la vaccinare discrepant și discreționar. Populația bogată a lumii a crezut că, dacă se va vaccina în totalitate va scăpa de pandemie, fără să-și dea seama că, din țările sărace, mutațiile vor veni peste noi. (…) Cred că trebuie regândită strategia de distribuție a vaccinurilor și acestea trebuie distribuite în mod uniform sau să se crească capacitatea de producție, astfel încât să nu mai permitem apariția de noi focare.”

Dr. Radu Țincu: „Scopul unei politici preventive este să prevenim îmbolnăvirea populației”

Radu Țincu a explicat de ce este de preferat vaccinul în cazul pandemiilor infecțioase, precizând că cei care se opun vaccinării și așteaptă un medicament-minune vor mai avea de așteptat.

„E mult mai ușor să identifici o secvență din virus și s-o introduci în corp ca să produci anticorpi decât să găsești un medicament care să intre în virus și să-i oprească replicarea virală. E mult mai dificil și, în istoria omenirii, medicamentele anti-virale au nevoie de o perioadă de 20-30 de ani ca să găsești un medicament anti-viral, pe când vaccinurile, astăzi, se pot obține mult mai ușor pentru că tehnologia în sine o cunoaștem de atâta timp.

Cine așteaptă un tratament minune, va mai aștepta ceva. Pe de altă parte, pandemiile care sunt fenomene infecțioase, nu vor putea fi niciodată stopate cu tratament! Pentru că, tratamentul, ce face? Îl vindecă pe cel bolnav! Scopul unei politici preventive este să prevenim îmbolnăvirea populației.” 

Radu Țincu: „Ceea ce văd la mine la spital, în terapie-intensivă, în continuare 95% din cei care sunt în reanimare sunt nevaccinați”

Invitatul lui Bogdan Nicolae explică faptul că persoanele vârsnice au rămas în continuare grupa de vârstă cu cel mai ridicat risc de îmbolnărire. El susține însă că lipsa locurilor libere din terapie intensivă și numărul mare de îmbolnăviri cu care țara noastră se confruntă zilnic afectează implicit și persoanele tinere.

,,Nu, nu s-a schimbat profilul, rămânem la fel: persoanele vârstnice, cu boli cronice riscă să dezvolte forme severe de Covid și să moară. Sigur că ați văzut și astfel de persoane tinere. Era evident că lucrul ăsta se va întâmpla din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Este clar că în momentul în care ai 200 de cazuri pe zi nu o să găsești un tânăr care va muri de covid-19. Dar, dacă ai 16.000 de cazuri pe zi, este clar că riscul ca și persoanele tinere să dezvolte o formă severă este prezent.(…) Și ceea ce văd la mine la spital, în terapie-intensivă, în continuare 95% din cei care sunt în reanimare sunt nevaccinați, cu toate că au peste 70 de ani și că au multe boli cronice”, conchide dr. Radu Țincu, medic primar terapie intensivă-toxicologie.  

The post Radu Țincu, doctor în ATI: Dacă vrem o imunizare colectivă prin boală, trebuie să ne asumăm și morții. Două lucruri vor determina al cincilea val appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net. Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, […]

TEST Dacia Jogger – O mașină pentru familiști cumpătați

Premieră. Românii își vor putea asigura casele și mașinile la stat. În primăvară, cel mai probabil, CEC Bank intră inclusiv pe RCA. Ministerul Finanțelor caută soluții

Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro