Flux Stiri

Putin supraveghează exerciţiile militare comune alături de Lukaşenko

  • SUA avertizează că forţele ruse din apropierea graniţei cu Ucraina se pun în mişcare.
  • Președintele Vladimir Putin supraveghează, alături de Lukașenko, exercițiile militare comune.
  • Secretarul american al Apărării speră că Putin se va retrage din pragul conflictului.

Putin supraveghează exerciţiile militare comune alături de Lukaşenko. SUA avertizează că forţele ruse din apropierea graniţei cu Ucraina se pun în mişcare. Astfel, separatiştii din estul Ucrainei fac apel la mobilizare armată.

Rusia a testat cu succes rachete hipersonice şi de croazieră, cu potenţial nuclear, în timpul exerciţiilor militare ruse.  Preşedintele rus Vladimr Putin a privit exerciţiile de pe ecranele centrului de control alături de omologul său din Belarus, Alexander Lukaşenko.

Odată cu creşterea temerilor occidentale privind declanşarea unui război între Rusia şi Ucraina, preşedintele american Joe Biden intenţionează să-şi convoace principalii consilieri duminică pentru a discuta despre criză. Washingtonul a acuzat trupele ruse, masate strategic la frontierele Ucrainei, că avansează şi că sunt pregătite să lovească în orice moment.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că forţele ruse încep să se desfăşoare şi să se apropie de graniţă, relatează Reuters. „Sperăm că Putin se va retrage din pragul conflictului”, a declarat Austin.

Rusia a ordonat consolidarea armatei şi a solicitat ca Ucraina să nu fie niciodată eligibilă să adere la NATO. Kremlinul a catalogat avertismentele occidentale referitoare la o posibilă invazie drept isterice şi periculoase. Vladimir Putin afirmă că nu va ataca, însă Washingtonul şi aliaţii spun contrariul: acumularea de trupe creşte.

În cea mai recentă apariție a sa, Biden a declarat că este convins că Putin a luat decizia de a invada Ucraina în zilele următoare, iar Austin a declarat sâmbătă că exercițiile forțelor nucleare alimentează îngrijorările în întreaga lume.

The post Putin supraveghează exerciţiile militare comune alături de Lukaşenko appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code