Flux Stiri

Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe

Nobel PrizeNobel Prize

  • Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe.
  • Academia i-a premiat şi pe germanul Klaus Hasselmann şi pe americanul Syukuro Manabe.
  • Cei doi din urmă au fost recompensaţi pentru cercetările lor privind modelele climatice şi încălzirea globală.

Premiul Nobel pentru fizică 2021 s-a împărţit între un italian, un german şi un americanÎn cazul italianului Giorgio Parisi, premiul a fost o recunoaştere pentru „contribuţii inovatoare la înţelegerea sistemelor fizice complexe”.

Născut la Roma în 1948, absolvent de fizică la Universitatea Sapienza din Roma, Giorgio Parisi a fost cercetător la Laboratoarele Naţionale INFN din Frascati, a urmat cursurile Universităţii Columbia din New York, Institutul de Înalte Studii Ştiinţifice din Bures-sur-Yvette şi Ecole Normale Supérieure of Paris (1977-1978). Autor a patru cărţi şi peste şase sute de articole ştiinţifice despre fizica particulelor, dinamica fluidelor, mecanica statistică şi reţelele neutre, Parisi este fizician teoretic la Universitatea Sapienza din Roma şi la Institutul Naţional de Fizică Nucleară (Infn) şi vicepreşedinte al Academiei dei Lincei.

Academia i-a premiat şi pe germanul Klaus Hasselmann şi pe americanul Syukuro Manabe. Cei doi din urmă au fost recompensaţi pentru cercetările lor privind modelele climatice şi încălzirea globală.

The post Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code