Flux Stiri

Pe un aerodrom secret din Europa de Est au loc eforturi concertate de înarmare a Ucrainei

  • Șeful Statului Major al SUA a vizitat un aerodrom din apropierea graniței ucrainene, care a devenit un centru pentru transportul de arme.
  • Locația aeroportului este secretă, pentru a proteja transporturile de arme în Ucraina, însă există suspiciunea că Rusia ar putea lua în vizor aceste transporturi, pe măsură ce ofensiva sa continuă.
  • SUA și aliații au trimis, până acum, Ucrainei, 17.000 de rachete antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene Stinger.

Președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, a mers, săptămâna trecută, la un aerodrom nedeclarat din apropierea graniței ucrainene, care a devenit un centru pentru transportul de arme, potrivit unui oficial de rang înalt al Departamentului Apărării, observând, la fața locului, efortul multinațional de a trimite arme în Ucraina pe fondul invaziei neprovocate a Rusiei.

Aerodromul a devenit un centru de activitate în ultimele zile, deși locația sa rămâne secretă pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete antirachetă, în Ucraina. Armata rusă nu a vizat, încă, aceste transporturi, a asigurat oficialul american, dar există o anumită îngrijorare că Rusia ar putea lua în vizor livrările pe măsură ce asaltul său avansează.

SUA și alți membri NATO au trimis, până acum, Ucrainei, 17.000 de rachete antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene Stinger, a declarat un oficial american de rang înalt pentru CNN.

Comandamentul European al SUA (EUCOM) se află în centrul operațiunii de transport masiv, folosindu-și rețeaua de legătură cu aliații și partenerii, pentru a se coordona „în timp real”, pentru a trimite materiale în Ucraina, a declarat un al doilea oficial din domeniul apărării. EUCOM se coordonează și cu alte țări, inclusiv cu Regatul Unit, în ceea ce privește procesul de livrare „pentru a ne asigura că ne folosim resursele cu eficiență maximă în a-i sprijini pe ucraineni într-un mod organizat”, a adăugat oficialul.

De când a început invazia Rusiei, 14 țări au trimis asistență de securitate Ucrainei, a declarat oficialul, în condițiile în care unele dintre acestea nu au dispus trimiterea de echipamente atât de importante înainte.

Potrivit oficialului, „marea majoritate” a unui pachet de asistență pentru securitate, în valoare de 350 de milioane de dolari din partea SUA, a fost, deja, livrat Ucrainei, la numai o săptămână după ce a fost aprobat oficial de Casa Albă.

Aproximativ 240 de milioane de dolari din pachet au ajuns în Ucraina, iar restul ar trebui să ajungă în câteva zile și poate săptămâni, „dar nu mai mult”, a declarat, vineri, oficialul. Componentele care au fost, deja, livrate includ „cele mai necesare capacități, cum ar fi capacitățile antiblindate”.

Odată intrate în posesia armelor, trupele ucrainene le-au folosit pentru a încetini și a bloca atacurile rusești în diferite părți ale Ucrainei.
„Cred că noi toți am fost extrem de impresionați de cât de eficient au folosit forțele armate ucrainene echipamentele pe care le-am furnizat”, a declarat oficialul.

Echipamentele trimise sunt echipamente pentru care ucrainenii au fost, deja, instruiți, a declarat oficialul de rang înalt, adăugând că ucrainenii pot „utiliza în mod competent” marea majoritate a echipamentelor militare trimise.

Viteza cu care SUA livrează, acum, arme Ucrainei este mai rapidă decât în urmă cu doar două luni. Cea mai mare parte a unui pachet de 200 de milioane de dolari, aprobat la sfârșitul lunii decembrie, a fost livrată în decurs de o lună, deși o parte din muniție nu a fost încă expediată, a declarat oficialul.

The post Pe un aerodrom secret din Europa de Est au loc eforturi concertate de înarmare a Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code