Flux Stiri

Patru copii au murit când vântul a ridicat în aer un castel gonflabil la o școală din Australia

  • Doi băieți și două fete din ultimul an de școală au murit în urma accidentului.
  • Cinci copii au fost grav răniți și sunt în spital în stare critică.
  • Premierul Scott Morrison spune că este cutremurător ce s-a întâmplat.

Patru copii au fost uciși și alți câțiva sunt grav răniți în Australia, după ce vântul puternic a ridicat în aer un castel gonflabil de sărituri în timpul festivităților de sfârșit de an școlar, provocând o cădere de 10 metri, au anunțat joi autoritățile.

Doi băieți și două fete aflați în ultimul an de școală primară au murit în accidentul din Devonport, în nord-vestul statului Tasmania, în jurul orei 10.00. Alți cinci copii se află la spital, patru dintre ei în stare critică, au declarat autoritățile. Nu a existat nicio explicație imediată privind modul în care castelul de sărituri a ajuns în aer și nu au fost făcute publice alte detalii privind identitatea copiilor, cu excepția faptului că incidentul a avut loc la școala primară Hillcrest. Elevii din ultimul an de școală primară au vârsta de 10 sau 11 ani.

Accidentul s-ar număra printre cele mai mortale din Australia în care a fost implicat un carusel de distracții și a provocat un val de neîncredere și doliu: „Într-o zi în care acești copii ar fi trebuit să sărbătorească ultima lor zi de școală primară, în schimb, cu toții plângem pierderea lor. Inimile noastre se frâng pentru familiile și cei dragi, colegii de școală, profesorii acestor tineri care au fost răpuși prea devreme”, a declarat comisarul poliției tasmaniene Darren Hine.

Premierul Tasmaniei, Peter Gutwein, a declarat că „este pur și simplu de neconceput că această tragedie șocantă a avut loc” și a promis o anchetă amănunțită.

Premierul Scott Morrison a descris incidentul ca fiind „cutremurător și sfâșietor”. „Copii tineri într-o zi de distracție, împreună cu familiile lor și se transformă într-o tragedie atât de oribilă în această perioadă a anului. Pur și simplu îți frânge inima”, a declarat Morrison reporterilor.

The post Patru copii au murit când vântul a ridicat în aer un castel gonflabil la o școală din Australia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code