Flux Stiri

Papa Francisc criticat de ambasadorul Ucrainei la Vatican după declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina

Papa FranciscPapa Francisc

  • Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.
  • Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.
  • Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.

Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.

Nevinovaţii plătesc pentru război”, a spus anterior Francisc la audienţa generală de miercuri, într-o frază în care s-a referit la acea sărmană fată aruncată în aer de o bombă aflată sub scaunul unei maşini la Moscova”, relatează Reuters.

Rusia a pus crima pe seama agenţilor ucraineni, acuzaţie pe care Kievul o neagă.

Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Cum (este) posibil să menţionezi unul dintre ideologii imperialismului (rusesc) ca victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi”, a spus el.

Francisc a numit războiul nebunie”. El a spus că au fost ucişi copii ucraineni şi ruşi şi că a fi orfan nu cunoaşte naţionalitate”.

The post Papa Francisc criticat de ambasadorul Ucrainei la Vatican după declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code