Flux Stiri

O nouă cercetare arată că teoria care justifică antidepresivele este doar un mit

  • Depresia este provocată de o viață stresantă sau evenimentele triste din viețile oamenilor.
  • Sinteza a 260 de studii arată că antidepresivele nu au efect.
  • Cei care iau antidepresive se simt bine grație efectului de placebo.

Depresia nu este provocată de un dezechilibru chimic în creier, arată rezultatele unei analize a 260 de studii, realizate pe 300.000 de pacienți.

Studiul susține că antidepresivele, prescrise ca să stimuleze secreția serotoninei, numită popular și hormonul fericirii, nu au niciun efect. Dacă starea pacienților se îmbunătățește, este din cauza efectului de placebo. Mai mult, au și efecte adverse, precum scăderea libidoului sau confuzie emoțională.

Unul dintre autorii sintezei, medicul Mark Horowitz, profesor la University College din Londra susține că, în ultimii 35 de ani, a crescut atât de mult consumul de antidepresive din cauza industriei farma care le-a promovat foarte mult.

Depresia nu este mai puternică la cei cu un nivel al serotoninei scăzut, este provocată mai degrabă de o viață stresantă sau evenimentele triste din viețile oamenilor.

Pe lângă medicamente, depresia este tratată și cu terapie psihologică sau cu sport sau activități în aer liber. Colegiul psihiatrilor din Marea Britanie a transmis că antidepresivele sunt eficiente și nimeni nu ar trebui să întrerupă tratamentul.

The post O nouă cercetare arată că teoria care justifică antidepresivele este doar un mit appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code