Flux Stiri

Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin împotriva variantei Omicron

Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin specific Omicron în ianuarieNovavax spune că ar putea începe să producă un vaccin specific Omicron în ianuarie

  • Novavax Inc a declarat joi că ar putea începe producția comercială a unui vaccin COVID-19 adaptat pentru varianta de coronavirus Omicron în ianuarie anul viitor.
  • Compania testează dacă actualul său vaccin funcționează sau nu împotriva virusului variantă.

Datele de laborator așteptate în săptămânile următoare vor arăta dacă anticorpii de la indivizi care au primit anterior vaccinul Novavax pentru COVID-19 pot neutraliza varianta, potrivit companiei, scrie Reuters.

Novavax a mai spus că a început să dezvolte un antigen al proteinei spike specifice Omicron și că va începe testele de laborator ale unui nou vaccin pentru a viza varianta în câteva săptămâni.

Varianta de coronavirus Omicron a zdruncinat piețele și a provocat o alarmă globală cu privire la îngrijorarea dacă ar putea sustrage protecția oferită de vaccinurile utilizate pe scară largă și poate prelungi criza de sănătate publică.

Alți producători de vaccinuri, inclusiv Moderna (MRNA.O) și Pfizer (PFE.N), au început, de asemenea, să lucreze la vaccinuri Omicron pentru COVID-19.

Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 a primit prima aprobare de utilizare în caz de urgență în Indonezia la începutul lunii noiembrie, urmat de Filipine.

The post Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin împotriva variantei Omicron appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net. Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, […]

TEST Dacia Jogger – O mașină pentru familiști cumpătați

Premieră. Românii își vor putea asigura casele și mașinile la stat. În primăvară, cel mai probabil, CEC Bank intră inclusiv pe RCA. Ministerul Finanțelor caută soluții

Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro