Flux Stiri

Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin împotriva variantei Omicron

Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin specific Omicron în ianuarieNovavax spune că ar putea începe să producă un vaccin specific Omicron în ianuarie

  • Novavax Inc a declarat joi că ar putea începe producția comercială a unui vaccin COVID-19 adaptat pentru varianta de coronavirus Omicron în ianuarie anul viitor.
  • Compania testează dacă actualul său vaccin funcționează sau nu împotriva virusului variantă.

Datele de laborator așteptate în săptămânile următoare vor arăta dacă anticorpii de la indivizi care au primit anterior vaccinul Novavax pentru COVID-19 pot neutraliza varianta, potrivit companiei, scrie Reuters.

Novavax a mai spus că a început să dezvolte un antigen al proteinei spike specifice Omicron și că va începe testele de laborator ale unui nou vaccin pentru a viza varianta în câteva săptămâni.

Varianta de coronavirus Omicron a zdruncinat piețele și a provocat o alarmă globală cu privire la îngrijorarea dacă ar putea sustrage protecția oferită de vaccinurile utilizate pe scară largă și poate prelungi criza de sănătate publică.

Alți producători de vaccinuri, inclusiv Moderna (MRNA.O) și Pfizer (PFE.N), au început, de asemenea, să lucreze la vaccinuri Omicron pentru COVID-19.

Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 a primit prima aprobare de utilizare în caz de urgență în Indonezia la începutul lunii noiembrie, urmat de Filipine.

The post Novavax spune că ar putea începe să producă un vaccin împotriva variantei Omicron appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code