Flux Stiri

Nicotina dintr-o singură țigară blochează producția de estrogen în creierul femeilor

  • Se știe de ceva timp că femeile și bărbații răspund diferit la nicotină.
  • Femeile par a fi mai rezistente la terapia de înlocuire a nicotinei, au mai multe recăderi, prezintă o mai mare vulnerabilitate la ereditatea fumatului.
  • Aceasta este prima dată când acest efect inhibitor asupra producției de aromatază a fost demonstrat la om.

O doză de nicotină, echivalentă cu cea găsită într-o singură țigară, blochează producția de estrogen în creierul femeilor. Acest lucru poate explica mai multe diferențe comportamentale la femeile fumătoare, inclusiv de ce acestea sunt mai rezistente decât bărbații la renunțarea la fumat. Această lucrare este prezentată pentru prima dată la Congresul ECNP de la Viena.

Cercetătorul principal, profesorul asociat Erika Comasco (Universitatea Uppsala, Suedia), a declarat:

Pentru prima dată, putem vedea că nicotina acționează pentru a opri mecanismul de producere a estrogenului în creierul femeilor. Am fost surprinși să constatăm că acest efect poate fi observat chiar și cu o singură doză de nicotină, echivalentă cu o singură țigară, ceea ce arată cât de puternice sunt efectele fumatului asupra creierului unei femei. Acesta este un efect recent descoperit și este încă o lucrare preliminară. Încă nu suntem siguri care sunt rezultatele comportamentale sau cognitive; doar că nicotina acționează asupra acestei zone a creierului, însă observăm că sistemul cerebral afectat este o țintă pentru medicamentele care creează dependență, cum ar fi nicotina.

Efectul a fost demonstrat în talamus, care face parte din sistemul limbic al creierului. Acest sistem este implicat în răspunsurile comportamentale și emoționale.

Cercetătorii, de la Universitatea Uppsala din Suedia, au lucrat cu un grup de zece femei voluntare sănătoase. Femeilor li s-a administrat o doză de nicotină disponibilă în comerț pe cale intranazală și, în același timp, li s-a injectat un trasor radioactiv atașat la o moleculă care se leagă de enzima aromatază: aromataza, cunoscută și sub numele de estrogen-sintetază, este enzima responsabilă de producerea de estrogen.

Scanările RMN și PET ale creierului au permis cercetătorilor să vizualizeze atât cantitatea de aromatază, cât și locul în care aceasta se afla în creier. Cercetătorii au constatat că o singură doză a redus moderat cantitatea de aromatază din creier.

The post Nicotina dintr-o singură țigară blochează producția de estrogen în creierul femeilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code