Flux Stiri

Nicolae Ciucă anunță că își depune mandatul: „Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții”

Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul de premier desemnatNicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul de premier desemnat

  • Conducerea executivă a PNL s-a întâlnit la ora 20:00 în sedinţă de urgenţă.
  • Biroul Executiv i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat.
  • Ciucă: „Fac apel la responsabilitate, stabilitate și maturitate politică”,

UPDATE 21:35: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul. „Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”, a declarat premierul desemnat.


UPDATE: Biroul Executiv al PNL i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de premier desemnat.

„Biroul Executiv i-a popus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri în Parlament pentru formarea unei majorităţi. Mâine seară vom discuta mai multe detalii”, a declarat Florin Cîţu.

Nicolae Ciucă susţine că a încercat să negocieze susţinerea Guvernului minoritar.

„Realitatea matematică o cunoaştem cu toţii şi am încercat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar. Au fost decizii ale celor două partide politice, care au anunţat că nu vor vota Guvernul minoritar, fapt pe care am discutat în BEx şi acesta a decis retragerea mandatului”, a spus Nicolae Ciucă.

Discuțiile din ședința conducerii PNL au vizat reluarea negocierilor cu partidele „pentru o majoritate stabilă”, inclusiv negocieri cu PSD dacă situația o va impune.

Știrea inițială

Premierul desemnat a spus, la sosirea la sediul liberalilor, că „PNL ar avea mai multe șanse dacă ar relua negocierile”.

Există două scenarii majore ce vor fi luate în calcul:

-flexibilizarea mandatului de negociere pentru a forma o majoritate cu USR sau PSD
-retragerea lui Nicolae Ciucă/ depunerea mandatului.

Şedinţa conducerii PNL vine în aceaşi zi în care într-o rezoluţie filiala PNL Satu Mare i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul.

The post Nicolae Ciucă anunță că își depune mandatul: „Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code