Flux Stiri

Nava spațială a Rusiei Luna-25 s-a prăbușit după ce a scăpat de sub control: „Aparatul s-a mutat pe o orbită imprevizibilă”

  • Nava fără pilot trebuia să facă o aterizare ușoară pe polul sudic al Lunii.
  • Nava a eșuat după ce a întâmpinat probleme pe măsură ce se deplasa pe orbita de dinainte de aterizare.
  • Nicio țară nu a aterizat vreodată la polul sud până acum, deși atât SUA, cât și China au aterizat pe suprafața Lunii.

Nava spațială a Rusiei Luna-25 s-a prăbușit după ce a scăpat de sub control, scrie BBC. Nava fără pilot trebuia să facă o aterizare ușoară pe polul sudic al Lunii, dar a eșuat după ce a întâmpinat probleme pe măsură ce se deplasa pe orbita de dinainte de aterizare.

A fost prima misiune pe Lună a Rusiei în aproape 50 de ani. Nava spațială era programată să aterizeze luni pentru a explora o parte a Lunii despre care oamenii de știință cred că ar putea conține apă înghețată și elemente prețioase.

Roscosmos, corporația spațială de stat a Rusiei, a declarat duminică dimineață că a pierdut contactul cu Luna-25 la scurt timp după ora 14:57 sâmbătă.

„Aparatul s-a mutat pe o orbită imprevizibilă și a încetat să mai existe ca urmare a unei coliziuni cu suprafața Lunii”, se arată într-un comunicat. Nicio țară nu a aterizat vreodată la polul sud până acum, deși atât SUA, cât și China au aterizat pe suprafața Lunii.

Citește și

The post Nava spațială a Rusiei Luna-25 s-a prăbușit după ce a scăpat de sub control: „Aparatul s-a mutat pe o orbită imprevizibilă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code