Flux Stiri

Misiunea NATO în Kosovo se intensifică pe fondul tensiunilor cu Serbia

  • Misiunea KFOR a anunțat, luni, intensificarea patrulelor la frontiera cu Serbia.
  • Ambasada SUA în Serbia a comunicat că oficiali militari americani şi canadieni au vizitat punctele de trecere a frontierei.
  • Misiunea KFOR dispune de aproximativ 4.000 de militari din 28 de țări și este condusă de NATO.

Luni, misiunea NATO în Kosovo (KFOR) și-a anunțat intensificarea numărului de patrule la granița cu Serbia, pentru a reduce tensiunea generată de o dispută privind plăcuțele de înmatriculare auto, relatează Associated Press.

„KFOR a intensificat numărul patrulelor în Kosovo, inclusiv în zona de nord a Kosovo”, a transmis Misiunea NATO.

Ambasada SUA în Serbia a comunicat că oficiali militari americani şi canadieni au vizitat punctele de trecere a frontierei Jarinje şi Brnjak „pentru a-şi face o idee mai clară asupra situației. Au fost mulțumiți să observe că misiunea KFOR este un factor de stabilizare”, a subliniat Ambasada americană.

Misiunea KFOR, care dispune de aproximativ 4.000 de militari din 28 de țări, este condusă de NATO, dar beneficiază de susținere din partea Națiunilor Unite, Uniunii Europene şi altor entități internaționale. Obiectivul KFOR este reducerea tensiunilor dintre etnicii albanezi, majoritari în Kosovo, şi etnicii sârbi, aflați în minoritate.

Președintele sârb, Aleksandr Vucici, a avertizat NATO că Serbia va interveni în Kosovo dacă etnicii sârbi mai sunt supuși presiunilor Administrației de la Priştina. Serbia a sporit nivelul alertei militare săptămâna trecută, iar armata sârbă a trimis avioane şi elicoptere militare în apropierea frontierei Kosovo.

Etnici sârbi din Kosovo au blocat frontiera cu Serbia pentru a protesta față de o reglementare a autorităților kosovare privind obligativitatea înlocuirii numerelor de înmatriculare auto cu unele temporare la intrarea pe teritoriul kosovar.

Autoritățile de la Priştina au mobilizat membri ai unităților speciale ale poliției pentru a proteja agențiile poliției de frontieră. Guvernul de la Priştina susține că decizia este o replică la o măsură similară a Serbiei, care nu recunoaște Kosovo ca stat.

În urmă cu câteva zile, oficiali guvernamentali de la Priştina au declarat că o clădire a fost incendiată, iar alta a fost vizată de un atac cu grenade care nu au explodat, în incidente atribuite etnicilor sârbi.

The post Misiunea NATO în Kosovo se intensifică pe fondul tensiunilor cu Serbia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Știri Flash

Cluj: Polițist local mort în timpul serviciului

Un polițist local a murit miercuri după-amiază în timp ce patrula prin oraș.În jurul orei 16, Duster-ul Poliției Locale Gherla circula pe strada Clujului, iar la un moment dat, polițistului aflat pe scaunul din dreapta i s-a făcut rău.Șoferul a oprit ș…

Manager de spital: E prea târziu pentru restricții! Ne confruntăm cu o nouă tulpină virală mult mai virulentă

Prognoză INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri de COVID pe zi în România

De luni, masca e obligatorie peste tot. Cei nevaccinați au restricții la majoritatea activităților