Flux Stiri

Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare

  • Sorin Cîmpeanu, a anunţat reluarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare.
  • „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă Cîmpeanu.
  • Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

Ministrul Educaţiei anunță că se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare. „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolatre pot fi reluate.

Ministrul Educației precizează că este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute şi finanţate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important. Ministerul va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri. Mai mult, avem în vedere, pe baza experienţei acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situaţia o va impune”, conchide Sorin Cîmpeanu.

The post Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net. Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, […]

TEST Dacia Jogger – O mașină pentru familiști cumpătați

Premieră. Românii își vor putea asigura casele și mașinile la stat. În primăvară, cel mai probabil, CEC Bank intră inclusiv pe RCA. Ministerul Finanțelor caută soluții

Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro