Flux Stiri

Ministrul britanic al Apărării își cere scuze după ce numele a 250 de interpreţi afgani au fost divulgate din greșeală

  • Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a deschis o anchetă după divulgarea, din greşeală, a datelor personale a unor interpreţi afgani care au lucrat pentru forţele britanice şi care vor să se stabilească în Regatul Unit, relatează BBC.
  • Ben Wallace spune că „e inacceptabil ca la acest nivel sistemul să dezamăgească miile de membri ai forțelor armate, veterani și colaboratori ai acestora”

Potrivit presei britanice, adresele de e-mail ale unui număr de peste 250 de afgani care vor să vină din Afganistan în Regatul Unit au fost copiate din greşeală într-un e-mail al Ministerului Apărării, care le permite tuturor destinatarilor mesajului să le vadă numele, asociate adesea unor fotografii.

Să spun că acest lucru m-a înfuriat n-ar fi suficient”, a declarat Ben Wallace, care a prezentat scuzele ministerului pe care-l conduce într-o sesiune de interpelări în Camera Comunelor.

Ministrul a precizat că, după această eroare, un al doilea e-mail a fost trimis, prin care destinatarii sunt sfătuiţi să şteargă mesajul precedent şi să-şi schimbe adresele de e-mail. O anchetă a fost deschisă, iar o persoană a fost suspendată, în aşteptarea rezultatului investigaţiei.

Noi le-am promis că le vom asigura securitatea, dar această eroare le-a pus în mod inutil viaţa în pericol”, a scris pe Twiter John Healey, însărcinat cu probleme de apărare în Partidul Laburist, principala formaţiune din opoziţie. El spune că Guvernul trebuie „să intensifice rapid eforturile pentru a aduce colaboratorii afgani în deplină securitate în Regatul Unit”.

În tabăra conservatoare a premierului Boris Johnson, deputatul Johnny Mercer a vorbit despre „o neglijenţă criminală” şi apreciat că aceasta îi va obliga probabil pe interpreţi „să-şi schimbe din nou locuinţele” pentru a evita represalii.

În urma lansării programului britanic ARAP, în vederea aducerii în Regat a personalului local angajat în Afganistan, aproximativ 60.000 de afgani au cerut să intre în acest program.

The post Ministrul britanic al Apărării își cere scuze după ce numele a 250 de interpreţi afgani au fost divulgate din greșeală appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code