Flux Stiri

Ministrul Apărării: Dacă îmbunătăţim colectarea nu mai e nevoie de taxă de solidaritate

  • Discuţiile despre taxa de solidaritate continuă în coaliţia de guvernare, însă este puţin probabil să fie aplicată, a spus vineri, ministrul Vasile Dîncu.
  • El consideră că o colectare mai bună a TVA ar putea face să nu mai fie nevoie de taxa de solidaritate.
  • Vasile Dîncu a spus că nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari ar însemna foarte mult.

Discuţiile despre taxa de solidaritate continuă în coaliţia de guvernare, însă este puţin probabil să fie aplicată, a spus vineri, ministrul Vasile Dîncu. El consideră că o colectare mai bună a TVA ar putea face să nu mai fie nevoie de taxa de solidaritate.

Vasile Dîncu a spus că nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari ar însemna foarte mult.

Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca cu toţii să gândim cu capetele noastre şi să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar aşa înrobitor cum spun unii liberali, că va distruge afacerile marilor companii din România. În foarte multe ţări europene, un înalt grad de civilizaţie şi de democraţie şi economică există acest lucru”, a spus ministrul Apărării, la Digi 24.

Dîncu a precizat că a discutat recent cu ministrul de finanţe şi cu alţi colegi din PSD să se încerce îmbunătăţirea colectării.

Vom încerca, anul acesta, prin factură electronică, prin digitalizare şi prin formule mai simple legate de adunarea contribuţiilor şi taxelor, să mărim colectarea şi poate nu va fi nevoie de această taxă dacă vom mări colectarea. La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură la TVA de 34%”, a mai spus Vasile Dîncu.

The post Ministrul Apărării: Dacă îmbunătăţim colectarea nu mai e nevoie de taxă de solidaritate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code