Flux Stiri

Microroboții luptă cu cancerul la ficat. Cum funcționează și care sunt rezultatele acestei metode

  • Microroboții vin în ajutorul cercetătorilor din Montreal pentru crearea unui tratament împotriva cancerului.
  • Microroboții sunt ghidați magnetic în timpul tratamentului.
  • Aceștia sunt particule minuscule făcute din nanoparticule de oxid de fier, capabile să navigheze prin vasele de sânge ale corpului până la tumorile hepatice.

O veste bună vine din domeniul medical, unde inovația deschide noi posibilități în tratamentul cancerului de ficat. Cercetătorii din Montreal au probat o metodă revoluționară de tratament cu ajutorul unor microroboți.

Ce sunt microroboții și cum funcționează?

Microroboții sunt particule minuscule făcute din nanoparticule de oxid de fier, capabile să navigheze prin vasele de sânge ale corpului până la tumorile hepatice. Folosind un câmp magnetic ghidat de un aparat RMN. Acștia sunt direcționați până la tumoră, unde pot libra tratamentul direct la țintă. Cercetătorii de la Montreal au avut anumite dificultăți din cauza forței gravitaționale mai puternice decât forța magnetică.

Care sunt rezultatele acestei metode?

Studiul a arătat rezultate promițătoare în lupta împotriva cancerului de ficat. În testele efectuate pe doisprezece porci, pentru a replica condițiile complexe întâlnite la pacienții umani, microroboții au navigat prin rețeaua arterială hepatică și au ajuns exact la țintele dorite.

Ce urmează pentru această tehnologie?

Deși studiul, publicat în revista Science Robotics, oferă o nouă speranță în tratamentul cancerului hepatic, mai sunt necesare cercetări înainte de comercializare. Cancerul hepatic, în special carcinoma hepatocelulară, este responsabil pentru aproximativ 700.000 de decese anual la nivel mondial. Tratamentul principal actual implică un proces complex numit transarterial chemoembolization, care necesită medici foarte specializați. Noua abordare de navigație prin rezonanță magnetică propusă de cercetători ar putea simplifica acest proces, oferind o vizualizare mai bună a tumorilor pe RMN decât pe radiografiile X și permițând o direcționare mai precisă a tratamentului.

Citește și:

The post Microroboții luptă cu cancerul la ficat. Cum funcționează și care sunt rezultatele acestei metode appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code