Flux Stiri

Mediul de business poate să răsufle uşurat pentru câteva luni: Salariul minim pe economie nu creşte de la 1 ianuarie 2024

  • ZF: Mediul de business poate să răsufle ușurat pentru câteva luni.
  • Patronatele vor majorare treptată la 3.700 lei, guvernul vrea majorare directă de la 1 iulie.
  • ZF: Una dintre cele mai așteptate decizii de mediul de business se amână.

Mediul de business poate să răsufle uşurat pentru câteva luni: Salariul minim pe economie nu creşte de la 1 ianuarie 2024. La întâlnirea de marti dintre patronate, sindicate si guvern nu s-a ajuns la niciun acord pentru creșterea salariului minim, în afară de faptul că acesta nu va crește de la 1 ianuarie.

Patronatele au propus ca salariul minim să crească la 3.500 de lei în iulie 2024 și la 3.700 de lei din 2025. Sindicatele vor ca salariul minim să crească la 3.800 de lei din martie 2024, iar guvernul a venit cu propunerea ca salariul să crească la 3.700 de lei de la 1 iulie. Negocierile merg mai departe.

„În acest moment, aproximativ 2 milioane de angajați, dintr-un total de 5 milioane, primesc salariul minim. Prin urmare, subprocentual, aproape trei jumătăți dintre companii sunt afectate de această creștere a salariului minim”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF.

Citește și

The post Mediul de business poate să răsufle uşurat pentru câteva luni: Salariul minim pe economie nu creşte de la 1 ianuarie 2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code