Flux Stiri

Masacrul din Bucha. Civili ucraineni morți, legați la mâini, împrăștiați pe străzile orașului

  • Localnicii au declarat că au fost uciși de trupele ruse în timpul ocupației lor de o lună.
  • Morții încă neîngropați de la Bucha nu purtau uniforme. Mâinile lor înțepenite care încă mai țineau în brațe pungi cu cumpărături. Unii erau în mod clar morți de mai multe zile, dacă nu de săptămâni.
  • În cea mai mare parte, erau întregi și nu era clar dacă fuseseră uciși de șrapnel, de o explozie sau de un glonț – dar unuia îi lipsea partea de sus a capului.

Civilii morți zăceau încă împrăștiați pe străzile orașului ucrainean de provincie Bucha sâmbătă, la trei zile după ce armata rusă invadatoare s-a retras din avansul său eșuat asupra Kievului, în sud-estul țării.

Localnicii au declarat că au fost uciși de trupele ruse în timpul ocupației lor de o lună.

Morții încă neîngropați de la Bucha nu purtau uniforme, erau civili. Mâinile lor înțepenite care încă mai țineau în brațe pungi cu cumpărături. Unii erau în mod clar morți de mai multe zile, dacă nu de săptămâni.

În cea mai mare parte, erau întregi și nu era clar dacă fuseseră uciși de șrapnel, de o explozie sau de un glonț – dar unuia îi lipsea partea de sus a capului.

Oficialii locali au permis accesul reporterilor Reuters în zonă, iar un polițist a condus pe străzile patrulate acum de tancurile ucrainene până la drumul pe care se aflau cadavrele.

Nu a rămas limpede motivul pentru care acestea nu au fost încă îngropate.

Primarul Anatoliy Fedoruk a declarat că peste 300 de locuitori ai orașului au fost uciși, iar un mormânt comun de pe terenul unei biserici era încă deschis, cu mâini și picioare care străpung lut roșu îngrămădit deasupra.

Mai multe străzi erau presărate cu epavele mutilate ale tancurilor și vehiculelor blindate rusești incendiate. Rachete neexplodate zăceau pe șosea și, într-un loc, un obuz de mortier neexplodat ieșea din asfalt.

The post Masacrul din Bucha. Civili ucraineni morți, legați la mâini, împrăștiați pe străzile orașului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code