Flux Stiri

Mărturii după tragedia de la Constanța. Sora unei victime: „Era înghesuită acolo, vai de capul lor, învelită cu niște pături, în pielea goală”

  • Șapte oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul din Constanța.
  • În secția de ATI erau internați 10 bolnavi de Covid.
  • Pacienții au fost scoși pe geam din saloane.
  • Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
  • Premierul Cîțu a cerut demisia managerului de la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Rapoartele incendiilor de la piatra Neamț și Balș nu au fost prezentate până acum.

Istoria se repetă, isteria la fel. Pentru a prea multa oară într-un singur an, încă un spital din România ia foc.

7 oameni au murit la Spitalul de Boli Infețioase din Constanța. Erau la Terapie Intensivă și luptau împotriva Covid-ului. I-a învins, însa, proasta organizare de la noi. Un incendiu a izbucnit la 9 dimineața și a ars timp de o oră.
Pacienții de la ATI au fost condamnați la moarte. De două săptămâni, Spitalul devenise exlusiv Covid. Avea 120 de paturi, 10 la Terapie Intensivă. La acest spital s-au găsit deficiențe de acum un an, într-un raport special făcut după tragedia de la Piatra Neamț, când administrația din România s-a prefăcut iar interesată să refacă sistemul bolnav din sănătate. Asta nu i-a salvat pe oameni. Și suferințele continuă.

Sora unei victime: „Cum era înghesuită acolo, vai de capul lor, învelită cu niște pături, în pielea goală”

„Sora mea, are 75 de ani, s-a internat aici, am sfătuit-o să se interneze că avea Covid. Și zic du-te că și eu am fost tratată la București, o să fie bine. A venit aici. După o săptămână a luat și Klebsiella sau nu mai știu ce. S-a uitat la mine, ca și când mi-ar fi zis „ia-mă la București”. Cum era înghesuită acolo, vai de capul lor, învelită cu niște pături, în pielea goală”, a mărturisit sora uneia dintre victime.

Fiul unei victime: „Am văzut că iese fum. Și am zis băi, fumul ăsta nu poate să fie decât de la spital”

„Ăsta e sistemul medical, nu se ține legătura între spitale, între urgente. De la Palazu au încercat să o ducă în altă parte, dar nu au găsit loc. A ajuns aici, la Spitalul de Boli Infecțioase. Am văzut că iese fum. Și am zis băi, fumul ăsta nu poate să fie decât de la spital. Mi-am dat seama că s-a întamplat ceva pe terapie, că acolo se folosește instalația de oxigen. Când am văzut mașini de poliție, pompieri, salvări, mi-am dat seama ce s-a întamplat. Tragedie, ca și în alte spitale. Și cred că se vor mai întâmpla. Atâta timp cât autoritățile dorm, se bat pentru putere”, a spus fiul unei victime.

Iohannis si-a făcut simțită prezența cu un comunicat de presă

Era în drum spre Germania să primească un premiu la Aachen. Șeful statului a găsit și vinovatul: statul.

„Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română”, a fost primul lui mesaj.

Iohannis le-a vorbit și nemților despre tragedia de la Constanța.

„Voi începe cu o veste tristă. Azi în România s-a întâmplat o nenorocire. La un spital din Constanța, în România, a avut loc un incendiu. 7 pacienți au murit. Vă rog să țineți împreunp cu mine un moment de reculegere”, a spus Iohannis.

Autoritățile s-au încurcat în numărul persoanelor decedate

Revoltător mai e un lucru. După ce pompierii au stins incendiul, Inspectoratul pentru Situatii de Urgență a anunțat greșit numărul morților. Initial a spus că au fost 9 morți – nu 7, numărul real.

„Cele 9 persoane decedate sunt de pe secția de terapie intensivă, aceasta este informația certă”, a spus Cseke Attila.

„Avem 7 decedați. Cred că a fost o informație eronată plecată nici nu mai contează de unde”, a spus ulterior Gabriel Teliceanu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul.

„Cu siguranță vor lămuri la fața locului de ce au comunicat greșit”, a spus Lucian Bode.

„Ne cerem scuze pentru informația inițială și e bine ca totuși sunt numai 7 și nu sunt 9. Doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele. Nici instituțiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituții de supra-putere să rezolve absolut toate problemele”, a declarat Raed Arafat.

Prin 4 tragedii majore a trecut România în ultimul an legate de spitale care au ars. Piatra Neamț, Matei Balș și Victor Babeș din Bucuresti, iar acum Constanța.

The post Mărturii după tragedia de la Constanța. Sora unei victime: „Era înghesuită acolo, vai de capul lor, învelită cu niște pături, în pielea goală” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code