Flux Stiri

Marea Britanie a anunțat sancționarea Belarusului, după decizia de sprijinire a lui Putin în acțiunile de invadare a Ucrainei

Cum a devenit Marea Britanie personajul bolnav al turismului europeanCum a devenit Marea Britanie personajul bolnav al turismului european

  • Marea Britanie a anunțat că a impus un pachet de sancțiuni care vizează Belarusul, după ce regimul Lukașenko a decis să sprijine acțiunile lui Putin de a invada Ucraina.
  • Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat că Marea Britanie nu se va odihni până cand suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite.

UPDATE

Marea Britanie a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea navelor rusești de a intra în porturi.

Știre inițială

Marea Britanie a anunţat marţi că a impus un prim pachet de sancţiuni împotriva unor persoane şi organizaţii din Belarus „ca răspuns la rolul pe care ţara îl joacă în invazia Rusiei în Ucraina”, inclusiv facilitarea invaziei din interiorul graniţelor sale”, a anunţat marţi Ministerul britanic de Externe, într-un comunicat citat de CNN.

Patru oficiali de rang înalt din domeniul apărării şi două întreprinderi militare au fost sancţionate cu efect imediat în cadrul regimului de sancţiuni împotriva Rusiei din Marea Britanie„, a precizat acesta, adăugând că printre cei sancţionaţi se numără şeful Statului Major General din Belarus şi prim-ministrul adjunct al apărării, generalul-maior Viktor Gulevici.

Ministrul britanic de externe Liz Truss a declarat că Marea Britanie nu se va odihni până cand suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi restabilite.

Îi provocăm durere economică lui Putin şi celor mai apropiaţi de el”, a spus ministrul Liz Truss.

Aceasta a adăugat că regimul Lukaşenko ajută şi încurajează în mod activ invazia ilegală a Rusiei şi că, din cauza acestei acțiuni, va resimţi consecinţele economice pentru sprijinul acordat lui Putin.

The post Marea Britanie a anunțat sancționarea Belarusului, după decizia de sprijinire a lui Putin în acțiunile de invadare a Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code