Flux Stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci și una de zile de invazie. 503 civili au murit în regiunea Harkov în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, arată datele poliției ucrainene

UPDATE 03:00

Franța a susținut embargoul petrolului împotriva Rusiei, a declarat ministrul de externe al Franței, Jean-Yves Le Drian.

El a spus asta în timpul unei conversații telefonice cu omologul său Dmitri Kuleba.

Am discutat cu colegul meu francez. Sunt recunoscător Franței pentru că a susținut embargoul petrolului împotriva Rusiei la nivelul UE. Ucraina este sigură că acest pas trebuie făcut cât mai curând posibil. Apreciez foarte mult decizia Franței de a-și readuce ambasadorul la Kiev”, a scris ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba.

UPDATE 02:00

Vineri, 15 aprilie, 24 de vehicule pentru pompieri și medici și 50 de tone de echipamente de salvare vor fi livrate în Ucraina din Franța, a anunțat președintele francez Emmanuel Macron.


Regiunea Kiev, la 40-50 km de Vasilkov, s-au auzit aproximativ șapte explozii.

O astfel de undă de șoc nu a mai fost simțită până acum. Pereții s-au cutremurat”, scriu oamenii rețelele de socializare.


ONU cere trecerea în siguranță a civililor după ce doi lucrători umanitari și rudele lor au fost ucise în Mariupol

Șeful ONU pentru activități umanitare a cerut joi tuturor părților să asigure trecerea în siguranță a civililor din orașul-port asediat Mariupol, din sud-estul Ucrainei, după anunțul care transmitea c[ doi lucrători umanitari și membrii familiei lor au fost uciși.

Sunt profund întristat de moartea a cel puțin doi lucrători care au fost uciși, împreună cu cinci dintre rudele lor, în timpul unui atac care a lovit biroul organizației neguvernamentale Caritas din Mariupol, estul Ucrainei, pe 15 martie. Evenimentele au avut loc în urmă cu aproape o lună, dar informațiile au devenit disponibile abia acum”, a declarat Martin Griffiths, subsecretar general pentru afaceri umanitare și coordonator de ajutor de urgență, într-o declarație.

Griffiths a continuat „făcând un apel pentru părțile în conflict să convină de urgență asupra unor aranjamente clare pentru trecerea în siguranță a civililor din zonele în care viața lor este în pericol, precum și trecerea în siguranță, rapidă și nestingherită a asistenței umanitare în zonele în care civilii se confruntă cu niveluri catastrofale de nevoie, în special în zonele care au fost sau rămân asediate.”

Marți, șeful Caritas Internationalis și-a exprimat șocul și groază când a aflat despre moartea a două angajate de la Caritas Ucraina Mariupol.

Ne unim în durere și solidaritate cu suferința familiilor și a colegilor noștri din Caritas Ucraina, care trăiesc o tragedie”, a declarat secretarul general al Caritas Internationalis, Aloysius John, într-un comunicat.

John a adăugat că biroul național Caritas Ucraina încă investighează incidentul, adăugând că probabil a avut loc pe 15 martie, când „un tanc a tras în clădirea centrului Caritas din Mariupol, ucigând doi membri ai personalului și cinci dintre rudele acestora. În acest moment, din cauza absenței comunicării cu orașul Mariupol, precum și a lipsei de acces la sediul centrului Caritas, biroul nostru național Caritas Ucraina încă colectează informații pentru a stabili ce s-a întâmplat. Se presupune că cei doi membri ai personalului Caritas, împreună cu familiile lor, s-au refugiat în centru în timpul atacului cu bombardamente”.


Rapoarte de explozii în Kiev, Kherson, Bila Tserkva. Întreaga țară se află în alertă de raid aerian.


Ultima mare rafinărie de petrol din Ucraina a fost distrusă.

Potrivit canalelor ucrainene Telegram, rușii au lovit ultima rafinărie din Ivano-Frankivsk.


Un număr de 503 civili, inclusiv 24 de copii, au murit în regiunea Harkov în timpul celor 50 de zile de război al Rusiei împotriva Ucrainei, a transmis poliția din Ucraina.


Comisia Europeană va stabili dacă Ucraina îndeplinește cele două criterii principale pentru aderarea la UE: democrația și economia de piață, a declarat ambasadorul UE în Ucraina, Matti Maasikas, pentru CNN.


Președintele Volodimir Zelenski a declarat la finalul celei de-a cincizeci și una zile de invazie că, „în aceste 50 de zile, Ucraina a devenit un erou pentru întreaga lume, toți am devenit eroi.”

Redăm principalele declarațiil ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski:

  • „Trupele ruse repetă deja pe pământul nostru ceea ce Europa a văzut doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Donbasul este cel pe care Rusia vrea să-l distrugă în primul rând.
  • Pe 24 februarie, puterile acestei lumi nu erau sigure că vom supraviețui.
  • Cincizeci de zile din apărarea noastră este realizarea a milioane de ucraineni.
  • Ocupanții vor fi responsabili pentru tot – pentru Bucea, Kramatorsk, Volnovakha, Okhtyrka, Gostomel, Borodyanka, Mariupol…
  • Un număr de 221 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei au primit premii de stat, 34 dintre ei postum, alți 2 – angajați ai Serviciului Special de Stat.
  • Titlul „Erou al Ucrainei” i-a fost acordat maiorului Kukurba Oleksandr Vasyliovych – Șeful Serviciului de Informații al Brigăzii 299 de Aviație Tactică a Forțelor Armate ale Ucrainei.”

The post LIVE UPDATE. Cincizeci și una de zile de invazie. 503 civili au murit în regiunea Harkov în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, arată datele poliției ucrainene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code