Flux Stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci de zile de invazie. „Invazia rusă în Ucraina nu este război, ci terorism”

  • Președintele polonez a declarat că invazia Rusiei în Ucraina nu este „război”, ci „terorism” și a afirmat că cei care au comis crime de război trebuie pedepsiți.
  • UE a aprobat, miercuri, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru echipamente militare destinate forțelor armate ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European al Uniunii Europene.
  • Columbia este pregătită să intensifice livrările de energie către vest pentru a înlocui importurile rusești.

ORA 03:00

Președintele Duque: Columbia este pregătită să intensifice livrările de energie către vest pentru a înlocui importurile rusești

Columbia este pregătită să joace un rol central pentru a ajuta la aprovizionarea țărilor occidentale cu resurse energetice, după lacunele provocate de sancțiunile impuse Rusiei, a declarat președintele columbian, Iván Duque, pentru CNN.

„[Țările nord-americane și europene] știu, cu siguranță, că nu se mai pot baza pentru aprovizionarea cu energie din Rusia. Acum, poate Columbia să contribuie la această soluție? Răspunsul este da”.

Duque a enumerat trei domenii în care Columbia ar fi pregătită să crească producția: extracția de petrol și gaze, sursele regenerabile, cum ar fi hidrogenul curat și cărbunele.

Întrebat despre folosirea de către președintele american, Joe Biden, a cuvântului „genocid” pentru a descrie acțiunile rusești din Ucraina, Duque a declarat că este de acord cu omologul său american. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un genocid. Și trebuie să se oprească. … Este o nebunie”, a declarat Duque pentru Quest.

Duque se află la New York într-o vizită de trei zile pentru a promova investițiile străine în Columbia și pentru a prezenta acțiunile guvernului său în domeniul securității și al luptei împotriva drogurilor, a precizat biroul președintelui columbian într-un comunicat.

ORA 02:00

Casa Albă: SUA se află în primele discuții pentru a trimite un oficial de rang înalt în Ucraina, decizia este departe de a fi finalizată

Oficialii americani au avut discuții preliminare pe plan intern despre trimiterea unui membru de rang înalt al administrației în Ucraina, potrivit unei surse familiare cu discuțiile.

Deși este puțin probabil ca președintele, Joe Biden și vicepreședintele, Kamala Harris să viziteze Kievul în curând, oficialii au discutat despre trimiterea secretarului apărării, Lloyd Austin sau a secretarului de stat, Antony Blinken. Însă o decizie este departe de a fi finalizată, iar vizita ar putea, în cele din urmă, să nu se materializeze.

Premierul britanic, Boris Johnson, a făcut o vizită surpriză la Kiev în ultimele zile. Oficialii americani au declarat ulterior că Biden nu plănuia, în prezent, o călătorie proprie.

ORA 01:00

Uniunea Europeană acordă încă 500 de milioane de euro Ucrainei pentru ajutor militar

Uniunea Europeană a aprobat, miercuri, o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro (544 de milioane de dolari) pentru echipamente militare destinate forțelor armate ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului European al Uniunii Europene.

„Următoarele săptămâni vor fi decisive. În timp ce Rusia se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este crucial să continuăm și să ne intensificăm sprijinul militar acordat Ucrainei pentru a-și apăra teritoriul și populația și pentru a preveni noi suferințe”, a declarat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate.

ORA 00:00

Președintele polonez: Invazia rusă în Ucraina „nu este război, ci terorism”

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina nu este „război”, ci „terorism” și a afirmat că cei care au comis crime de război trebuie pedepsiți, după ce el și liderii țărilor baltice s-au întâlnit, miercuri, la Kiev, cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Nu este război. Este terorism atunci când soldații sunt trimiși să ucidă civili. Este o față a războiului pe care nu suntem capabili [să] și nu o putem accepta”, a scris el pe Twitter.

Casa Albă: Declararea de către Biden a „genocidului” în Ucraina nu va schimba politica și nu ar trebui să deruteze liderii mondiali

Declarația președintelui american, Joe Biden, potrivit căreia în Ucraina are loc un genocid, nu va schimba politica SUA și nu ar trebui să creeze confuzie în rândul altor lideri mondiali, a insistat, miercuri, Casa Albă.

Biden a făcut această remarcă în timp ce observatorii obțin un acces tot mai mare în zonele devastate din Ucraina și vorbea despre „ceea ce vedem cu toții, ceea ce el simte clar ca lumina zilei în ceea ce privește atrocitățile care se întâmplă pe teren”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Psaki a declarat că procesul legal pentru a stabili dacă este în curs de desfășurare un genocid va continua. Dar ea a spus că Biden și-a exprimat opiniile în calitate de președinte al SUA, nu doar o poziție personală.

„El este președintele și suntem aici pentru a-i pune în aplicare opiniile”, a spus ea.

Ea a spus că nici măcar o desemnare oficială a genocidului nu ar schimba neapărat politica SUA.

„Nu schimbă o politică”, a spus ea. „Ar exista un efort internațional pentru a explora acest lucru și o anchetă la nivel internațional. Acestea durează adesea mulți ani”.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci de zile de invazie. „Invazia rusă în Ucraina nu este război, ci terorism” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code