Flux Stiri

LIVE UPDATE. A șasea zi de invazie. Rusia continuă bombardamentele

UPDATE 04:00

Oameni nevinovați mor acum în Ucraina. Este de neconceput și nepermis. Guvernele ar trebui să cheltuiască bani pentru vindecarea oamenilor, pentru încercarea de a învinge cancerul, nu pentru război. Suntem împotriva acestui război”, a spus miliardarul rus Oleg Tinkov.

UPDATE 02:00

Coloana de tancuri rusești din afara Kievului „are o lungime de 64 de km”. În sudul Belarusului, la mai puțin de 20 de mile (32 km) nord de granița cu Ucraina, au fost observate alte forțe terestre și unități de elicoptere de atac la sol, conform Maxar.

Primarul din Herson a promis că nu va preda orașul și va rezista până dimineață.

Kuleba a convenit cu Blinken să mărească aprovizionarea cu arme către Ucraina și să crească presiunea asupra Federației Ruse.

A început asaltul asupra orașului Herson, conform Serviciul de Comunicații Speciale de Stat. Martorii oculari spun că inamicul înaintează din partea aeroportului, unde s-au auzit anterior explozii.

American Airlines suspendă acordurile cu Aeroflot și S7 pe o perioadă nedeterminată.

UPDATE 01:00

„Din cauza atacurilor cu rachete ale ocupanților, mulți oameni s-au trezit sub dărâmături. Salvatorii fac tot posibilul și imposibilul pentru a-i scoate de acolo”, a spus primarul din Harkov.

70 de luptători ucraineni au murit în timpul bombardamentului rusesc asupra unei unități militare din Ohtîrka.

Pentru prima dată din 1815, Elveția s-a retras din neutralitatea sa și s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Sateliții Starlink livrați de Elon Musk în Ucraina sunt deja lansați.

ONU raportează cel puțin 406 victime civile și peste 160.000 de refugiați Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a raportat cel puțin 406 victime civile, inclusiv cel puțin 102 morți.

Cifra reală ar putea fi considerabil mai mare, deoarece multe victime raportate nu au fost confirmate încă, a declarat Martin Griffiths, subsecretar general pentru afaceri umanitare și coordonator de ajutor de urgență, informând Consiliul de Securitate de la Geneva. Cel puțin 160.000 de persoane au fost strămutate în interior, iar cifra reală ar putea fi substanțial mai mare. Cele 102 victime mortale includ 7 copii.

Statele Unite au informat misiunea rusă la Națiunile Unite că încep procesul de expulzare a 12 ofițeri de informații din misiunea rusă care au abuzat de privilegiile lor de a trăi în Statele Unite prin spionaj, ceea ce are un impact negativ asupra securității naționale.

Explozii puternice au fost raportate la Herson.

Oameni înarmați îmbrăcați fie în apărarea teroristă, fie în uniforma oamenilor legii se plimbă prin apartamente cu cererea de a deschide ușa. Oamenii sunt rugați să nu deschidă și să sune la 102. De asemenea, sunt rugați să citească surse oficiale despre acțiunile Poliției Naționale și ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Mariupol se află sub controlul armatei ucrainene, a spus primarul orașului Vadym Boycenko

Marele Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei informează: inamicul continuă să încerce să lanseze un atac asupra Kievului în zona Demidov de peste râul Irpin.

Procurorul Curții Penale Internaționale de la Haga a demarat o anchetă împotriva oficialilor Federației Ruse care au comis o crimă împotriva umanității prin invadarea Ucrainei. „Există suficiente argumente pentru a crede că atât, probabil, crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina”, a spus el.

UPDATE 00:00

Forțele cecene continuă să intre în Ucraina. „Simți spiritul patrioților care urmează să apere poporul ucrainean?! Feriți-vă de naziști, Azov, Bandera și mai ales, de acei diavoli care, fugind de noi, nu ezită să înșele poporul ucrainean, spunând că îl veți proteja. Ești atât de ticălos! Nu ai trăit curajos, nu ai luptat curajos și vei muri nevrednic! Rog poporul ucrainean să nu creadă acești diavoli! Te conduc la moarte sigură. Determină-ți propriul destin! Împreună suntem putere “, au spu strupele.

Kievul a fost, din nou, lovit de o explozie puternică.

The post LIVE UPDATE. A șasea zi de invazie. Rusia continuă bombardamentele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code