Flux Stiri

LIVE UPDATE. A paisprezecea zi de invazie. Exploziile se intensifică în regiunea Harkov. Etapele de evacuare a civililor din Sumy au fost finalizate cu succes

  • În orașul Sumy, 22 de oameni au fost uciși de o singură bombă, care a distrus complet șase case și alte câteva zeci.
  • Prin intermediul unui coridor umanitar, din Sumy au fost evacuați aproximativ 5.000 de oameni.
  • Primarul orașului Irpin, Alexander Markushin, a spus că miercuri, 9 martie, este așteptată evacuarea cetățenilor din Irpin cu autobuzele între orele 10:00 și 15:00.

UPDATE 03:00

„În orașul Sumy, asediat de ruși, 22 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în urma bombardamentelor de luni seară”, a declarat șeful administrației militare regionale Sumy Dmitri Jivițki.

Avioanele rusești au bombardat clădiri rezidențiale din Sumy.

Toți cei 22 de oameni au fost uciși de o singură bombă care a distrus complet șase case și alte câteva zeci. Potrivit lui Jivitski, opt persoane au fost rănite, inclusiv o fetiță de cinci ani.

Imagini care surprind orașul ucrainean Sumy, după bombardamentul rusesc.

Cetățenii din Sumy nu s-au predat niciodată inamicului, așa că invadatorii au decis să-l distrugă.

De acolo au fost evacuați aproximativ 5.000 de oameni. În urma bombardării de către aeronavele rusești, au fost uciși bătrâni și copii.

Ambele etape de evacuare din Sumy au fost finalizate cu succes. Aproximativ 5.000 de persoane și peste 1.000 de mașini private sunt deja în siguranță.

A doua coloană a ajuns noaptea la Poltava. Majoritatea celor evacuați sunt femei și copii. Există și cetățeni turci. Din Poltava oamenii au plecat cu trenul spre vest. Oferim adăpost celor care doresc să rămână.

UPDATE 01:30

Ministerul Apărării din Ucraina a informat despre situația de fapt din Ucraina, din ziua anterioară a invaziei.

Astfel, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, pe parcursul zilei de marți (n.r. 8 martie), inamicul a încetinit operațiunea ofensivă. Trupele rusești au folosit lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile.

Principalele eforturi ale inamicului continuă să se concentreze pe încercuirea și capturarea Kievului, Sumii, Harkovului, Mariupolului, Mykolayivului și Cernihivului. Ocupanții se bazează pe combustibilul din stațiile de alimentare auto și depozitele de petrol. Inamicul plănuiește să creeze o rețea de conducte de câmp cu capacitatea de a pompa combustibil din Belarus”, a transmis Ministerul Apărării din Ucraina.

Potrivit sursei citate, în direcția Polissya, armata rusă continuă să dețină frontierele ocupate anterior și așezările capturate.

„În direcția Seversky, ocupanții încearcă în continuare să cucerească orașul Cernihiv. În direcția Slobozhansky, inamicul nu încetează să încerce să blocheze Harkov dinspre nord, dar, fără prea mult succes, lansează în același timp lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile pentru a intimida populația. Inamicul traversează pontoane-poduri peste Seversky Donețk și Berek. În direcția Donețk, inamicul continuă operațiunile ofensive pe direcțiile Nipru și Zaporijjea. Încă încearcă să cucerească orașul Mariupol. În direcțiile Tavriya și Sud, inamicul deține așezările Herson, Energodar, Vasylivka, regrupează forțe pentru ofensivă ulterioară în direcția Zapoijjea.

Totodată, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a transmis informații privind situația la punctele de control începând cu ora 00:00, pe 9 martie.

Potrivit acestuia, cele mai aglomerate puncte de control sunt pe direcția poloneză. 500 de autovehicule la „Rava-Russkaya” regiunea Lvov. Cel mai mare număr de pietoni se află pe „Shegini”, în aceeași regiune (aproximativ 1.700 de persoane).

Nu sunt cozi la punctele de control pe direcția Moldova.

Urmări ale bombardamentelor în regiunea Harkov, marți.

Trupele rusești bombardează orașul Balakliia, oraș din regiunea Harkov.

Explozie la Saltovka, regiunea Harkov.

Primarul orașului Irpin, Alexander Markushin, a spus că miercuri, 9 martie, este așteptată evacuarea cetățenilor din Irpin cu autobuzele între orele 10:00 și 15:00.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne a declarat că, la Kiev, de la începutul invaziei Federației Ruse, rata criminalității a scăzut de 6-7 ori.

The post LIVE UPDATE. A paisprezecea zi de invazie. Exploziile se intensifică în regiunea Harkov. Etapele de evacuare a civililor din Sumy au fost finalizate cu succes appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code