Flux Stiri

LIVE UPDATE. 77 de zile de invazie. „Întregul regim din Rusia trebuie înlăturat pentru a opri războiul”

  • Ministrul lituanian de externe a spus că națiunea sa dorește o prezență permanentă a trupelor americane, numind-o „cel mai mare factor de descurajare pentru un agresor precum Rusia”, precum și un sprijin fortificat din partea NATO la summitul liderilor, de luna viitoare, de la Madrid.
  • Consiliul de Securitate al ONU ar urma să organizeze, joi dimineață, o reuniune publică pe tema situației umanitare din Ucraina, la cererea Franței și a Mexicului.
  • UE ia în considerare acordarea de compensații financiare Ungariei, în încercarea de a convinge Budapesta să accepte un embargo petrolier rusesc.

ORA 04:00

Directorul Serviciului Național de Informații al SUA spune că Putin se pregătește pentru un conflict prelungit

Comunitatea americană de informații consideră că războiul președintelui rus, Vladimir Putin, în Ucraina va deveni probabil „mai imprevizibil și mai escaladat” în următoarele luni, a declarat, marți, în Congres directorul național de informații al țării.

ORA 03:00

UE ia în considerare acordarea de compensații financiare Ungariei

UE ia în considerare acordarea de compensații financiare Ungariei, în încercarea de a convinge Budapesta să accepte un embargo petrolier rusesc, potrivit Politico.

Banii ar putea ajunge în Ungaria ca parte a noii strategii energetice „REPowerEU” a UE, care urmează să fie prezentată săptămâna viitoare.

Aceasta își propune să elimine treptat dependența de combustibilii fosili ruși cu mult înainte de 2030.

Este neclar dacă UE va putea ajunge la un compromis cu Ungaria. Dar se pare că toate termenele limită pentru cel de-al șaselea pachet de sancțiuni nu mai sunt în discuție.

ORA 02:00

Europa intenționează să crească exporturile de alimente din Ucraina pe rute terestre

Europa intenționează să crească exporturile de alimente din Ucraina pe rute terestre, potrivit Bloomberg.

UE finalizează un plan pentru a facilita exportul proviziilor de alimente ale Ucrainei.

Comisia Europeană va analiza miercuri o strategie pentru inițiative tehnice și birocratice de accelerare a aprovizionării cu uleiuri vegetale, porumb și grâu.

ORA 01:00

Senatul SUA a înregistrat o rezoluție prin care recunoaște Rusia drept sponsor al terorismului

Senatul SUA a înregistrat o rezoluție prin care recunoaște Rusia drept sponsor al terorismului. Coautorii documentului sunt democratul Richard Blumenthal și republicanul Lindsey Graham.

Graham a remarcat că există doar patru țări care au o astfel de „recunoaștere”: Cuba, Siria, Iran și Coreea de Nord.

„Încercăm să includem Rusia în această listă, astfel încât să fie pe locul cinci. Aceasta este compania cu care trebuie să fie asociată (Rusia). Sunt regimuri totalitare și nu aduc bine”, a spus el.

Un iaht deținut de un miliardar rus, reținut în portul Hamburg

Iahtul „Luna”, deținut de miliardarul rus, Farhad Akhmedov, arestat în portul Hamburg.

Valoarea iahtului este estimată la 400 de milioane de euro. Iahtul nu are voie să părăsească portul Hamburg.

ORA 00:00

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind situația umanitară din Ucraina, așteptată săptămâna aceasta

Consiliul de Securitate al ONU ar urma să organizeze, joi dimineață, o reuniune publică pe tema situației umanitare din Ucraina, la cererea Franței și a Mexicului. Se așteaptă ca Biroul umanitar al ONU și oficiali ai UNICEF să informeze consiliul la acel moment, deși nu este programat niciun vot.

De asemenea, Consiliul de Securitate este așteptat să organizeze, miercuri după-amiază, o ședință publică privind recentul test cu rachete balistice al Coreei de Nord. Statele Unite au insistat pentru o nouă rezoluție pe această temă, de asemenea, dar nu este programat niciun vot până în acest moment.

Ministrul lituanian de externe: Regimul rusesc trebuie înlăturat pentru a opri războiul

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat că este necesară înlăturarea nu doar a lui Vladimir Putin, ci a întregului regim care îl susține, pentru a opri războiul Rusiei și a prezis că liderul de la Kremlin va deveni din ce în ce mai imprevizibil pe măsură ce pierderile sale pe câmpul de luptă din Ucraina cresc.

Landsbergis a mai spus că națiunea sa dorește o prezență permanentă a trupelor americane, numind-o „cel mai mare factor de descurajare pentru un agresor precum Rusia”, precum și un sprijin fortificat din partea NATO la summitul liderilor, de luna viitoare, de la Madrid.

Lituania a fost un susținător puternic al Ucrainei de la începutul războiului, în urmă cu mai bine de două luni și a făcut presiuni pentru un răspuns robust pentru a contracara Rusia, devenind prima țară din Uniunea Europeană care a oprit importurile de gaz rusesc.

Landsbergis a declarat că Statele Unite și aliații europeni s-au concentrat până acum pe „abordarea tactică” a războiului din Ucraina, răspunzând la evoluțiile de pe teren.

Cu toate acestea, ministrul de externe a subliniat că ei trebuie să se gândească, de asemenea, strategic, pe termen lung – și până când Putin și cei care îl favorizează vor dispărea, lumea trebuie să fie pregătită că Rusia „ar putea să se războiască din nou, și nu excluzând țările NATO”.

„Există țări care se așteaptă ca noi să așteptăm să se termine războiul și apoi să ne întoarcem la afaceri ca de obicei”, a spus Landsbergis, care a susținut că „Rusia a ieșit din ordinea mondială civilizată… nu mai au ce căuta în ea”.

„Starea belicoasă a Rusiei se va termina când se va termina regimul din Rusia. Acesta este singurul mod în care vedem lucrurile”, a spus el.

The post LIVE UPDATE. 77 de zile de invazie. „Întregul regim din Rusia trebuie înlăturat pentru a opri războiul” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code