Flux Stiri

LIVE UPDATE. 274 de zile de invazie. Parlamentul European a numit Rusia stat susținător al terorismului

atac în Ucrainaatac în Ucraina

  • Parlamentul European a declarat Rusia regim terorist” din cauza războiului său brutal împotriva Ucrainei.
  • Parlamentul European a îndemnat cele 27 de state membre ale UE să facă aceeași desemnare cu toate consecințele negative pe care aceasta le implică”.
  • Kremlinul a declarat miercuri că are încredere în succesul” ofensivei sale în Ucraina.

Parlamentul European a fost supus unor atacuri cibernetice sofisticate”, au declarat oficialii, la câteva ore după ce a votat pentru declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că un grup pro-Kremlin a revendicat responsabilitatea pentru atacul de negare a serviciului asupra site-ului Parlamentului European.

Parlamentul European a declarat Rusia regim terorist” din cauza războiului său brutal împotriva Ucrainei. Într-o rezoluție fără caracter obligatoriu aprobată de o largă majoritate a deputaților europeni, Parlamentul European a îndemnat cele 27 de state membre ale UE să facă aceeași desemnare cu toate consecințele negative pe care aceasta le implică”. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a salutat declarația.

Kremlinul a declarat miercuri că are încredere în succesul” ofensivei sale în Ucraina. Viitorul și succesul operațiunii speciale sunt dincolo de orice îndoială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, aflat într-o vizită în Armenia, folosind termenul oficial al Moscovei pentru a descrie asaltul Rusiei, relatează Agenția France-Presse. El a vorbit cu reporterii în timp ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, urma să se adreseze unei reuniuni urgente a Consiliului de Securitate al ONU în cursul zilei de miercuri și după ce Parlamentul European a recunoscut Rusia ca „stat sponsor al terorismului”.

Peskov nu s-a referit la pasul politic simbolic al legislatorilor europeni. Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat mai devreme în cursul zilei pe aplicația de mesagerie Telegram: Propun să desemnez Parlamentul European drept sponsor al idioțeniei”, a spus ea.

The post LIVE UPDATE. 274 de zile de invazie. Parlamentul European a numit Rusia stat susținător al terorismului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code