Flux Stiri

LIVE UPDATE. 135 de zile de invazie rusă. Bombardamentele continuă în Kramatorsk și Sloviansk, cu cel puțin o persoană ucisă și multe altele rănite

  • Trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite după ce forțele rusești au tras rachete asupra unui cartier din orașul Harkov, în nord-estul Ucrainei, afirmă guvernatorul regional.
  • Cel puțin o persoană a fost ucisă și mai multe rănite într-un raid aerian rusesc asupra inimii orașului ucrainean Kramatorsk, joi, dezvăluie primarul.
  • Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Kievul și aliații săi occidentali că Moscova nu și-a început încă ,,în mod serios” invazia militară în Ucraina.

UPDATE ORA 04:00

Zelenski transmite un mesaj de speranță pentru susținători

Vorbind abia în șoaptă într-un mesaj video publicat pe Instagram, Zelenski a spus că a dorit să împărtășească gândurile sale la un minut înainte de miezul nopții, după 134 de zile de război.

,,Suntem ucraineni, oameni simpli, oameni buni, oameni pașnici care s-au aflat în fruntea știrilor mondiale ca super eroi. Dar cu ce preț! Tot ce am vrut să facem a fost să trăim – liberi și în propria noastră țară„.

,,Dar Dumnezeu are propriul său plan. Și dacă balaurul care a făcut să tremure jumătate din lume va fi ucis și dacă nouă ni se întâmplă să fim outsiderul căruia i s-au dat trei zile pentru a supraviețui și acum luptăm pentru a cincea lună, înseamnă că suntem capabili să o facem.”


Negociatorul ucrainean respinge comentariile lui Putin

Negociatorul-șef al Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a respins comentariile lui Putin, în care liderul rus a avertizat că, dacă Occidentul vrea să încerce să învingă Rusia pe câmpul de luptă, ,,până la ultimul ucrainean„, este binevenit să încerce, dar acest lucru ar aduce o tragedie pentru Ucraina.

,,Nu există niciun plan ‘colectiv al Occidentului‘”, a declarat Podolyak, acuzând doar armata rusă ,,care a intrat în Ucraina suverană, bombardând orașe și ucigând civili”.

,,Tot restul este o propagandă primitivă. De aceea, mantra domnului Putin privind ‘războiul până la ultimul ucrainean’ este încă o dovadă a genocidului deliberat”, a adăugat el.

UPDATE ORA 03:00

Locuitorii din Bakhmut se pregătesc pentru atacurile rusești

,,Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă aici, este exact cum a început totul acasă. Acesta este doar începutul…Același lucru se va întâmpla și aici„, a declarat pentru agenția de presă Reuters Tetiana Demidova, o persoană evacuată în vârstă de 47 de ani dintr-un sat ocupat de ruși.

Alții, care, la fel ca Demidova, au fost nevoiți să își părăsească locuințele înainte, au declarat că nu au de gând să plece.

,,Am trăit totul în 2014, am plecat cu copiii mei. Și acum la fel din nou. Nu am de gând să fug din nou, pentru că nu am unde să fug„, a declarat Marina Baryshuk, în vârstă de 45 de ani.

UPDATE ORA 02:00

Trei morți și cinci răniți la Harkov: Guvernatorul

,,Trei civili au fost uciși și cinci au fost răniți ca urmare a bombardamentelor asupra districtului Nemyshlianskyi”, a scris Oleh Synehubov pe Telegram.

El a precizat că alte atacuri au avut loc în întreaga regiune Harkov, inclusiv în zonele populate ale orașelor Chuhuiv, Izyum și Bohodukhiv.

UPDATE ORA 01:00

Casa Albă reafirmă ,,alianța puternică” cu Marea Britanie după demisia lui Johnson

În timpul unui briefing, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Statele Unite și Marea Britanie vor continua să colaboreze într-o serie de domenii, inclusiv în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei împotriva ,,războiului brutal al lui Putin„.

Într-o declarație, președintele american Joe Biden a spus că așteaptă cu nerăbdare să continue cooperarea strânsă cu guvernul britanic, fără a-l menționa pe Johnson, care a demisionat în fața scandalului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cel puțin o persoană a fost ucisă și mai multe rănite într-un raid aerian rusesc efectuat joi în inima orașului ucrainean Kramatorsk, a anunțat primarul.

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a declarat că racheta a avariat șase clădiri, inclusiv un hotel și un bloc de apartamente din marele centru industrial.

Orașul Sloviansk, aflat de asemenea în apropiere, tot în regiunea Donețk, a fost, de asemenea, vizat de focuri de armă. Primarul Vadym Lyakh a declarat că au existat victime, dar nu a oferit alte detalii.

Oficialii ucraineni au declarat că se așteaptă ca Kramatorsk și Sloviansk să devină următoarele focare ale ofensivei rusești.

The post LIVE UPDATE. 135 de zile de invazie rusă. Bombardamentele continuă în Kramatorsk și Sloviansk, cu cel puțin o persoană ucisă și multe altele rănite appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code