Flux Stiri

LIVE UPDATE. 111 zile de invazie. Zelenski: Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din și pentru Europa”

  • Toate podurile spre Severodonețk au fost distruse, ceea ce înseamnă că civilii nu mai pot fi evacuaţi.
  • Severodonetsk este important din punct de vedere strategic şi este unul dintre ultimele oraşe din regiunea estică Lugansk care nu a fost cucerit încă de ruşi.
  • Bătălia pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei „va rămâne cu siguranță în istoria militară ca una dintre cele mai brutale bătălii din Europa și pentru Europa”, a declarat luni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul său de noapte.

ORA 03:00

Zelenski promite să recupereze Crimeea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a promis compatrioților săi că Ucraina va recuceri peninsula Crimeea anexată de Rusia.

„Steagul ucrainean va flutura din nou pe Ialta și Sudak, pe Dzhankoy și Evpatoriya”, a declarat Zelenski în mesajul său video de luni seara de la Kiev.

„Bineînțeles, vom elibera și Crimeea noastră”.

Armata rusă a ocupat peninsula de la Marea Neagră în 2014, când Ucraina era slăbită după o schimbare de putere și nu a putut oferi rezistență. Apoi a fost organizat un referendum, care nu este recunoscut la nivel internațional, iar Crimeea a fost anexată la Rusia.

Zelenski a pledat întotdeauna pentru revenirea peninsulei, dar rareori a afirmat acest lucru cu atâta forță ca obiectiv de război.

Președintele a făcut apel la cetățenii Ucrainei să păstreze legătura cu părțile țării ocupate de Rusia, cum ar fi Donețk sau regiunea Harkov. El a spus că aceste zone vor fi eliberate din nou.

„Spuneți-le că armata ucraineană va veni cu siguranță!”. În est, în Donbas, a spus el, armata se află sub presiune. Aceasta are nevoie urgentă de artilerie modernă din partea partenerilor săi străini, a mai spus Zelenski.

ORA 02:00

Ucraina încearcă să elimine ultimele legături juridice rămase cu Federația Rusă

În timp ce invazia rusă în Ucraina continuă, autoritățile ucrainene iau măsuri pentru a denunța ultimele legături legale pe care Kievul le mai avea cu Moscova, guvernul ucrainean denunțând încă două acorduri CSI, iar președintele Volodimir Zelenski solicitând introducerea unui regim de vize cu Federația Rusă.

Este una dintre tot mai multe măsuri pe care guvernul ucrainean le-a luat pentru a elimina toate încurcăturile legale în care Ucraina și Rusia au fost parte, cel puțin pe hârtie, în ultimii 30 de ani.

Ucraina a părăsit în mod oficial Comunitatea Statelor Independente (CSI) dominată de Rusia în 2018, când și-a închis reprezentanța în cadrul acesteia, iar în ultimii patru ani, Kievul a anulat pas cu pas acordurile pe care le-a semnat anterior cu acest organism. Acum a denunțat două dintre ultimele, unul privind un spațiu agricol comun și un al doilea privind dubla impozitare.

ORA 01:00

Zelenski vrea mai multe asigurări privind sprijinul Germaniei și spune că cancelarul ar trebui să viziteze Kievul

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut cancelarului german Olaf Scholz să adopte o poziție mai clară cu privire la războiul dintre Ucraina și Rusia.

„Avem nevoie ca Scholz să ne asigure că Germania sprijină Ucraina”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat la 13 iunie postului german de televiziune ZDF. „El și guvernul său trebuie să decidă: nu poate exista un compromis între Ucraina și relațiile cu Rusia.”

Comentariile lui Zelenski au venit pe fondul speculațiilor potrivit cărora Scholz ar putea face prima sa călătorie la Kiev de la începutul războiului.

ORA 00:00

Bătălia pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei „va rămâne cu siguranță în istoria militară ca una dintre cele mai brutale bătălii din Europa și pentru Europa”, a declarat luni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul său de noapte.

Aceasta vine după ce oficialii militari ucraineni au declarat, mai devreme în cursul zilei, că trupele lor au fost împinse înapoi din centrul orașului Severodonețk, care, împreună cu orașul său geamăn Lysychansk, se află în centrul bătăliei actuale din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, Donbas.

De asemenea, oficialii au declarat că trei poduri cheie care leagă Severodonețk de Lysychansk sunt acum în imposibilitate de a fi folosite pentru vehicule, ceea ce înseamnă că rutele de aprovizionare și evacuările sunt blocate.

„Prețul acestei bătălii pentru noi este foarte mare. Este pur și simplu înfricoșător. Și atragem zilnic atenția partenerilor noștri asupra faptului că doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul nostru și, în cele din urmă, sfârșitul torturii rusești din Donbasul ucrainean”, a adăugat el.

Zelenski a declarat că un băiat a fost ucis luni de un bombardament rusesc în bătălia pentru Lysychansk.

The post LIVE UPDATE. 111 zile de invazie. Zelenski: Bătălia pentru Donbas este „una dintre cele mai brutale bătălii din și pentru Europa” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code